Νέος πρόεδρος ΤΟΔΑ ο καθηγητής, Θάνος Κριεμάδης

Ο Καθηγητής Θάνος Κριεμάδης εκλέχθηκε από το Σώμα των Εκλεκτόρων, ως ο νέος Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Από το 2002 που βρίσκεται  στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,

ο κ. Κριεμάδης προσπαθεί συνεχώς να δημιουργεί και να βελτιώνει εκπαιδευτικές και διοικητικές υπηρεσίες και διαδικασίες ώστε να διευκολύνει την υλοποίηση του έργου του Πανεπιστημίου. Οραματίζεται επίμονα την ανάπτυξη τόσο του Πανεπιστημίου και την ουσιαστική συμβολή του στην ανάπτυξη  της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επιμορφώνει ανθρώπινο δυναμικό, διεξάγει έρευνες και μελέτες, δημοσιεύει επιστημονικές εργασίες και καθοδηγεί και συμβουλεύει επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αλλαγή νοοτροπίας που απαιτείται ιδιαίτερα σήμερα για να γίνουμε μία περισσότερο αποτελεσματική και ποιοτική κοινωνία.

Διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος τα τρία προηγούμενα χρόνια. Υπήρξε εμπνευστής, δημιουργός και τώρα Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με ειδίκευση στην «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων» το οποίο αποτελεί καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα και το μοναδικό στην Ελλάδα. Ως Διευθυντής του Εργαστηρίου «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής» δραστηριοποιείται στους τομείς της οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού, πολιτισμού, εκπαίδευσης, τουρισμού, δημόσιας διοίκησης και ψυχαγωγίας. Υπήρξε εμπνευστής και συνιδρυτής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.  

Ο Καθηγητής Θάνος Κριεμάδης είναι υπεύθυνος για τη διδασκαλία των παρακάτω μαθημάτων: Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοίκηση Ολικής Ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών, Στρατηγικός Σχεδιασμός, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων, Διοίκηση Δημόσιων και Μη-Κερδοσκοπικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων, και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών.  

Απέκτησε δύο Μεταπτυχιακούς τίτλους και ένα Διδακτορικό τίτλο στην Αμερική με ειδικεύσεις στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Διοίκησης Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων. Έχει Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατεύθυνση Management από το American College of Greece-DEREE.  

Στρατηγική Διοίκηση και Προγραμματισμό διδάχθηκε από τον Dr. Igor Ansoff που θεωρείται ο «πατέρας» της Στρατηγικής Διοίκησης (Strategic Management), στο Πανεπιστήμιο United States International University, San Diego, California, USA. Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (Total Quality Management) διδάχθηκε από τον Καθηγητή Milton Chen (San Diego State University και San Diego Deming User Group), μαθητή του Dr. Deming, που θεωρείται ο «πατέρας» της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας.

Έχει αποκτήσει τους παρακάτω Επαγγελματικούς Τίτλους Μάνατζμεντ:

•Πιστοποιητικό Επιθεωρητή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001:2008), International Register of Certificated Auditors (IRCA).

•Πιστοποιητικό Αξιολογητή Ποιότητας  (Quality Assessor) των Μεγάλων & Μικρομεσαίων Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων, European Foundation for Quality Management, Brussels 2000, 2001 & 2002.

•Πιστοποιητικό Αξιολογητή Ποιότητας (Quality Assessor) των Δημόσιων Ευρωπαϊκών Οργανισμών και των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, European Foundation for Quality Management, Brussels 2003 και 2004.

•Άδεια Άσκησης Οικονομολογικού Επαγγέλματος από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

•Πιστοποιητικό Εκπαιδευτή σε θέματα Μάνατζμεντ (FIFA Instructor for Administration and management). Πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ειδικευμένος σε θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών και συλλόγων.
    
Ο  κ. Θάνος Κριεμάδης έχει εργαστεί:

•στην Αμερική:
-Στέλεχος στη Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας της MOTOROLA  INC. (εταιρία τηλεπικοινωνιών), Western Division, San Diego, California, USA.
-Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Μάρκετινγκ, Division of Continuing Education and Community Services, University of New Mexico, USA
-Σύμβουλος Στρατηγικού Προγραμματισμού, Management Development Center, University of New Mexico, USA
-Στέλεχος της Εταιρείας RESEARCH and POLLING, Inc., New Mexico, USA υπεύθυνος για θέματα έρευνας αγοράς και μάρκετινγκ.
-Στέλεχος Μάρκετινγκ, Δημοσίων Σχέσεων και Προώθησης στον οργανισμό NAISMITH MEMORIAL BASKETBALL HALL OF FAME, Springfield, Massachusetts, U.S.A.

•στην Ελλάδα:
-Στέλεχος στο Τμήμα Οργανωτικού και Διοικητικού Εκσυγχρονισμού της Διεύθυνσης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης του Υπουργείου Παιδείας (2ο ΚΠΣ).
-Στέλεχος στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Επιχειρησιακής Έρευνας του Υπουργείου Παιδείας.
-Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού (Strategic Planning) και Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (Quality Management Systems).
-Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
-Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
-Μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου.
-Επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια:  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, University of Nicosia.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το Στρατηγικό Σχεδιασμό, τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας, και τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού με πεδίο εφαρμογής τις υπηρεσίες και τον αθλητισμό. Έχει συγγράψει 9 βιβλία σε θέματα Μάνατζμεντ, δημοσιεύσει 60 επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και τέλος 120 εργασίες σε Πρακτικά Συνεδρίων.