Συνεχίζονται οι συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη άγνωστου δράστη, οποίος προχθές το βράδυ, στην Τρίπολη Αρκαδίας, με την χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε από 28χρονη ημεδαπή ένα πορτοφόλι

το οποίο περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα, ενώ στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή και αναζητείται. Η 28χρονη μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

Σήμερα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας, προκλήθηκε πυρκαγιά και έκρηξη, μετά από τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, σε ξενώνα ιδιοκτησίας ημεδαπού, η οποία είχε ως συνέπεια την πρόκληση υλικών ζημιών. Διενεργείται Προανάκριση.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, ένας 38χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πεταλιδίου, ένας 44χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν, μία απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών Κρήτης, μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ένας 50χρονος ημεδαπός και μία 27χρονη ημεδαπή, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κοκαΐνης, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον σε έρευνα που έγινε στην οικία του 50χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, μία μεταλλική ζυγαριά, δέκα φυσίγγια, καθώς και τριακόσια δύο μολύβδινα σφαιρίδια. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο ημεδαποί ηλικίας 57 και 56 ετών αντίστοιχα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος των ανωτέρω, έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο ύψους -2.962.810,59- ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στην Κόρινθο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 67χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, σε βάρος του 67χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -208.105,12- ευρώ. Ο 67χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη και μεθοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας ενέχονται σε υφαρπαγές Δελτίων Αστυνομικών Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων Ελληνικών Αρχών, με τα οποία εφοδίαζαν αλλοδαπούς, διευκολύνοντας έτσι τη νόμιμη παραμονή τους αλλά και την έξοδό και είσοδο τους, από/και προς τη χώρα μας.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 10 ημεδαπών, ηλικίας από 27 έως 59 ετών, μελών της οργάνωσης, στην οποία περιλαμβάνονται ακόμα 12 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τις αρχές Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους, έως και την 13-5-2013, αναζητούσαν ημεδαπούς, τους οποίους έπειθαν έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, το οποίο κυμαινόταν από (500) έως (1.500) ευρώ, να δηλώνουν απώλεια των Δελτίων Αστυνομικής τους Ταυτότητας και  παράλληλα να τους παραδίδουν τα πιστοποιητικά γεννήσεως τους.
Ακολούθως παραχωρούσαν τα έγγραφα αυτά σε αλλοδαπούς, οι οποίοι με την καθοδήγηση τους και «εμφανιζόμενοι» με τα στοιχεία των ημεδαπών, εφοδιάζονταν με Δελτία Ταυτότητας Ελληνικών Αρχών, από Υπηρεσίες διαφορετικές από εκείνες της αρχικής έκδοσης. Στη συνέχεια με τα Δελτία αυτά εξέδιδαν Διαβατήρια Ελληνικών Αρχών.
Όπως προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης επέλεγαν τους ημεδαπούς με βασικό κριτήριο την εξωτερική τους εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά τους, ώστε να προσομοιάζουν με τους αλλοδαπούς, που προορίζονταν να εφοδιαστούν με τα ανάλογα έγγραφα. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις υπέγραφαν και ως μάρτυρες για την έκδοση των νέων Δελτίων Ταυτότητας.
Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι με τη μεθοδολογία αυτή κατάφεραν να υφαρπάξουν συνολικά έξι (6) Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας και επτά (7) Διαβατήρια Ελληνικών Αρχών, για τα οποία ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ακύρωσης τους.
Με τη μεθοδολογία αυτή τα μέλη της οργάνωσης διευκόλυναν τη νόμιμη παραμονή των αλλοδαπών αλλά και την ελεύθερη έξοδό και είσοδο τους από/και προς τη χώρα μας.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής τους δραστηριότητας.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο, από το τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.