Η ΕΣΕΤ στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ

esetΗ ΕΣΕΤ υποστηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ και συμμετέχει στους απεργιακούς αγώνες που αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ και οι άλλες Ομοσπονδίες των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου

σε έκτακτη συνεδρίαση του μετά το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ αποφάσισε να στηρίξει τον αγώνα των εργαζόμενων στην Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που αποφάσισε και θα αποφασίσει η ΠΟΕΣΥ και οι άλλες Ομοσπονδίες των εργαζόμενων στα Μέσα Ενημέρωσης.

Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου καταδικάζει το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας ως ένα καίριο χτύπημα στην Δημοκρατία και την Ενημέρωση των πολιτών
Ως συντάκτες στην ελληνική περιφέρεια γνωρίζουμε το σημαντικό και αναντικατάστατο έργο της δημόσιας τηλεόρασης και των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ. Η σίγηση τους εγκυμονεί κινδύνους, οι πολίτες της ακριτικής Ελλάδας να μην έχουν τη δυνατότητα να ακούν ελληνικό ραδιόφωνο και να βλέπουν ελληνική τηλεόραση.

Η Ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ
     
Μετά την πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, σήμερα, Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.
Η απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, της Πέμπτης, 13 Ιουνίου 2013.
Από την απεργία θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Επίσης, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μπορούν με μικρά έκτακτα ενημερωτικά δελτία να προβάλλουν μόνο τις λαϊκές και δημοσιογραφικές κινητοποιήσεις, για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.
Οι απεργίες των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της, που φιμώνουν την ενημέρωση.
Τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ περιφρουρούν οι εργαζόμενοι της ενημέρωσης και οι απεργιακές επιτροπές.
Σήμερα, Τετάρτη, στις δώδεκα το μεσημέρι, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό στην κορύφωση της απεργιακής συγκέντρωσης, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ