Αλλαγές στις δημοτικές εκλογές σχεδιάζει η κυβέρνηση

Σημαντικές αλλαγές στο νόμο με τον οποίο διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σκοπός των αλλαγών αυτών φέρεται να είναι το να ενισχυθούν οι λεγόμενες υπερκομματικές υποψηφιότητες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και οι δύο άλλοι κυβερνητικοί εταίροι εμφανίζονται να επιθυμούν να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο προκύπτουν οι δημοτικοί «άρχοντες», προκειμένου να «σπάσει» η «κομματική γραμμή» και να επιδιωχθούν ευρύτερες συναινέσεις κάτω από υπερκομματικές, ευρύτερης αποδοχής προσωπικότητες.

Στο πλαίσιο αυτό συζητείται το ενδεχόμενο στις εκλογές να υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια, με το ένα εκ των οποίων θα εκλέγεται ο δήμαρχος και με το άλλο, το οποίο θα είναι ενιαίο ψηφοδέλτιο, θα εκλέγονται οι δημοτικοί σύμβουλοι!

Με τον τρόπο αυτό, θεωρείται ότι, θα αναδειχθούν πρόσωπα που εμφανίζονταν διστακτικά να ενταχθούν κάτω από μία κομματική σημαία. Ωστόσο, όμως, υπάρχει πάντα το πολύ σημαντικό ενδεχόμενο να προκύψει δήμαρχος ο οποίος δεν θα έχει στο πλευρό του την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.