Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Συνελήφθησαν δέκα άτομα, προσήχθησαν εβδομήντα τέσσερα και έγινε έλεγχος σε εκατόν πενήντα τρίαΕπιπλέον πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν τριάντα τρία οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν τριάντα τρεις παραβάσεις.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο των αστυνομικών δράσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (27-5-2013) από το πρωί έως το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν πενήντα τρία άτομα, εκ των οποίων ενενήντα τέσσερις ημεδαποί και πενήντα εννέα αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν τριάντα τρία οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εβδομήντα τέσσερα άτομα, από τα οποία σαράντα τρία ήταν ημεδαποί και τριάντα ένα ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δέκα άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Τέσσερις ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.  
Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
Δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας αλλοδαπός, γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Δύο αλλοδαποί, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
 
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν τριάντα τρεις  παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.