Στο Χελμό ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης

Την Κυριακή, 26 Μαΐου ο Ε.Ο.Σ. Σπάρτης πραγματοποιεί ορειβατική εξόρμηση σε μια από τις ομορφότερες διαδρομές των ελληνικών βουνών : στα μυθικά Ύδατα της Στύγας, στο Χελμό. Η αναχώρηση θα γίνει την προηγούμενη μέρα,

Σάββατο, 25 Μαΐου από τη Σπάρτη (Κλειστό Γυμναστήριο) με Ι.Χ. αυτοκίνητα στις 5 το απόγευμα για το χωριό Περιστέρα, όπου και θα γίνει η κατασκήνωση.

Την Κυριακή  η πορεία θα ξεκινήσει από την Περιστέρα (1060μ) και περνώντας από το Μαυρονέρι (τον καταρράκτη των Υδάτων της Στύγας), την αλπική Μαυρολίμνη, την Ψηλή Κορφή (2355μ) και τη Νεραϊδόραχη (2341μ), καταλήγει στο Χιονοδρομικό Κέντρο.  

Βαθμός Δυσκολίας : Γ, (και, σε σημεία, Γ-Δ). (Δύσκολη)
Ώρες πορείας :  περίπου 8.30

Απαραίτητος ο ατομικός εξοπλισμός τόσο για τη νυχτερινή διαβίωση (σκηνή, υπόστρωμα, υπνόσακος, φακός), όσο και για την κίνηση σε ψηλό βουνό [ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ορειβατικά άρβυλα , ορειβατικό κράνος, καπέλο (αλλά και σκουφί, φλις κλπ), αδιάβροχο, 2 λίτρα νερό,  ξηρά τροφή]

Απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία κίνησης σε πεδίο εκτός μονοπατιού.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο συντονιστή της εξόρμησης,  Βασίλη Γεωργιάδη  (τλφ. 6978 519998), έως την Παρασκευή, 24 Μαΐου.