ΚΚΕ εναντίον Χρυσής Αυγής λόγω … Τραπεζοντής!

Ένταση δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες, στην Τραπεζοντή Σπάρτης, με αφορμή την έξαρση της εγκληματικότητας την οποία οι κάτοικοι αποδίδουν στην παρουσία Ρομά  που μένουν κοντά στο χωριό, αλλά και σε ανεπαρκή παρουσία της αστυνομίας.

Την περασμένη Κυριακή ομάδα κατοίκων της περιοχής πραγματοποίησε συγκέντρωση στο χωριό και πορεία στους δρόμους του, με επικεφαλής φασίστες της Χρυσής Αυγής που υποκριτικά συμμερίζονται δήθεν τις ανησυχίες τους.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας  του ΚΚΕ κατανοεί τις ανησυχίες των κατοίκων για το αίσθημα ανασφάλειας που επικρατεί. Ο λαός της περιοχής να απαιτήσει να απομονωθούν και να λογοδοτήσουν τα όποια κακοποιά στοιχεία.
Η αύξηση της εγκληματικότητας, η εξάπλωση των ναρκωτικών, είναι συνέπειες των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης και ΕΕ, αχώριστα δεμένες με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό το σύστημα, είναι που εξαθλιώνει όλο και μεγαλύτερες μάζες εργαζομένων, αγροτών, είναι η αιτία δημιουργίας τέτοιων φαινομένων. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και η πολιτική της είναι αυτή που υποθάλπει και εκτρέφει την γκετοποίηση και το ρατσισμό, στρέφει εργαζόμενους ενάντια σε ομάδες Ρομά ή οικονομικούς μετανάστες που ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες, συνθήκες περιθωρίου και αποκλεισμού.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της περιοχής να βάλουν στο στόχαστρο της πάλης τους τον πραγματικό ένοχο, την αντιλαϊκή πολιτική και να μην πέσουν στην παγίδα που έξυπνα τους παρασύρει το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
Η «Χρυσή Αυγή» είναι κομμάτι και κόμμα του αστικού πολιτικού συστήματος, είναι οργάνωση της αστικής τάξης, του Κεφαλαίου. Απόγονοι και υποστηρικτές του φασισμού – ναζισμού. Αποτελεί όχημα για να διεισδύσουν στα εργατικά – λαϊκά στρώματα αντιδραστικές ιδέες, περιτυλιγμένες με τη δήθεν αντιπλουτοκρατική γραμμή της «Χρυσής Αυγής» και τη φασιστική δημαγωγία, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.  
Ο οργανωμένος λαός είναι ο μόνος που μπορεί να απομονώσει το φασισμό και τους εκφραστές του, το ναζισμό, ακόμη και στη “νόμιμη”, όπως λένε, εκδοχή του. Το εργατικό κίνημα είναι ικανό να μπει πρώτο σ’ αυτό τον αγώνα, σε συμμαχία με τα κινήματα των φτωχών αγροτών, επαγγελματιών, τα κινήματα της νεολαίας και των γυναικών.

KKE Λακωνίας