Αδελφοποίηση Άργους – Βέροιας: Πανελλήνια αναγνώριση

Μπροστά στον τάφο του Φιλίππου ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος παρουσιάστηκε ζωντανά σε εθνικό δίκτυο, (μέσω της ΝΕΤ στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα») στην πανηγυρική ιστορική αδελφοποίηση των Δήμων Άργους – Μυκηνών και Βέροιας,

συνοδεύοντας πολυπληθή αντιπροσωπεία μαθητών Λυκείου.      

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή, όχι μόνο για τους Αργείους, αλλά και τους κατοίκους της Βέροιας, για όλη τη Μακεδονία, για όλη την Ελλάδα και για όλο τον ελληνισμό. Είναι η πραγματική καταγραφή της ιστορίας, μέσα από τα ιστορικά ντοκουμέντα, τα οποία τεκμηριώνουν την αδελφοποίηση. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μία επανάληψη του ταξιδιού που έκαναν οι πρόγονοί μας, Αργείοι, στη Μακεδονία, αποδεικνύοντας τη συγγένεια με τον Μέγα Αλέξανδρο.      

Με αφορμή την ιστορική σύνδεση των πόλεων του Άργους, της αρχαιότερης συνεχώς κατοικούμενης πόλεως της Ευρώπης, και της Βεργίνας, πρωτεύουσας της Μακεδονίας, επισημοποιήθηκε η αδελφοποίηση των δύο δήμων. Ενδεικτικό είναι, ότι οι μαθητές και των τριών Λυκείων του Άργους, αποφάσισαν να μεταβούν στη Βεργίνα για να ενισχύσουν τους δεσμούς και να διαψεύσουν τις φωνές αμφισβήτησης της καταγωγής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.     

Οι δύο δήμαρχοι ανέλαβαν μία εθνικής σημασίας υπόθεση, που τόσα χρόνια το επίσημο κράτος, τα Υπουργεία και οι Γενικοί Γραμματείς δεν είχαν αναλάβει. Η αδελφοποίηση του Άργους με τη Βεργίνα έχει τεράστιες προεκτάσεις. Είναι αδελφοποίηση με όλη τη Μακεδονία. Είναι η Ιστορία σε σωστές βάσεις. Και το μεγαλύτερο όφελος από αυτή την αδελφοποίηση, προκύπτει από την υπενθύμιση της Ιστορίας, των σχέσεων καταγωγής και συγγένειας.

Δείτε εδώ την αναφορά της ΝΕΤ και τη συνέντευξη του Δημάρχου:

{youtube}DCnEjHadZXo{/youtube}