2ο ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΟ:Τριήμερο παραδοσιακής μουσικής και χορού

Το 2ο Χοροστασιό θα γίνει φέτος στις 28, 29 και 30 Ιουνίου στο Ξηροκάμπι. Είναι αφιερωμένο στον μελωδό της Ορδοδόξου Εκκλησίας Πέτρο Πελοποννήσιο, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή μας. Συμμετέχει το Ωδείο Αθηνών

με τη μαθητική ορχήστρα και του καθηγητές του  τμήματος ελληνικής μουσικής.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Παρασκευή 28 Ιουνίου
20.00: Παραδοσιακά τραγούδια με τη συμμετοχή του Ωδείου Αθηνών και ντόπιων τραγουδιστών στο προαύλιο της Αγίας Τριάδος στο Ξηροκάμπι

Σάββατο 29 Ιουνίου
20.30: Συναυλία από το τμήμα ελληνικής μουσικής του Ωδείου Αθηνών στο θέατρο Ξηροκαμπίου. Τραγουδούν ο Χρίστος Τσιαμούλης και η Κατερίνα Παπαδοπούλου. Διευθύνει ο Ανδρέας Τσεκούρας.
1ο μέρος: Αφιέρωμα στον Πέτρο Πελοποννήσιο
2ο μέρος: Χοροί της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας.
Συμμετέχουν: Η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λακωνίας Πέτρος Πελοποννήσιος , η χορωδία και το χορευτικό τμήμα παιδιών και ενηλίκων του Παιδαγωγικού Φιλότεχνου Ομίλου Φάριδος, χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκαμπίου και ντόπιοι οργανοπαίχτες. Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Παιδαγωγικό Φιλότεχνο Όμιλο Φάριδος με συνδιοργανωτή τον Δήμο Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

Κυριακή 30 Ιουνίου
11.00: Παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία της Κουμουστάς