Αστυνομικό Δελτίο Πελοποννήσου 11ης Ιουλίου

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας ανήλικος ημεδαπός και ένας ανήλικος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί όπως προέκυψε,

χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Λουτράκι Κορινθίας, διέρρηξαν ψυγείο που βρίσκεται εξωτερικά καταστήματος, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα.

Επίσης, συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα    Συνελήφθη, σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ψάρι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ένας 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατείχε ένα τσεκούρι, με μήκος λάμας -14- εκατοστών, το οποίο κατασχέθηκε.

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Μεσσηνίας, 3 αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ένας 40χρονος και 2 γυναίκες ηλικίας 32 και 20 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, μπήκαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Μεσσηνίας, μία 42χρονη ημεδαπή, γιατί λίγο νωρίτερα μπήκε σε κατάστημα-υπεραγορά και αφαίρεσε διάφορα προϊόντα. Τα ανωτέρω προϊόντα βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του καταστήματος. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, του Βραχατίου και του Λουτρακίου Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κορινθίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 184 άτομα, εκ των οποίων 103 ήταν ημεδαποί και 81 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 92 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 35 άτομα, από τα οποία 23 ήταν ημεδαποί και 12 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 11 άτομα.

Πιο αναλυτικά:
•3 αλλοδαποί και 1 ημεδαπός, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα.
•1 ημεδαπός, για κλοπή δίκυκλου οχήματος.
•1 ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
•1 ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•4 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκε, μία υπόθεση ληστείας και εκβίασης, σε βάρος ημεδαπής, η οποία έγινε την 5.7.2014, στα Εξαμίλια Κορινθίας και σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, σε βάρος δύο ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας 17 και 20 ετών αντίστοιχα, για ληστεία και εκβίαση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 19 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 2 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού καθώς και 2 παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ενώ κατασχέθηκε μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος (γκλοπ). Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορινθίας.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πολωνίας, ηλικίας 30 και 38 ετών και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 25 και 23 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς, της Ψευδής Ανωμοτί Κατάθεσης, καθώς και της Πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, ο 30χρονος και ο 38χρονος, αφού πραγματοποίησαν τον προβλεπόμενο έλεγχο εγγράφων (check-in) των επιβατών πτήσης με προορισμό την Πολωνία, επιδεικνύοντας τα Διαβατήρια τους και παρέλαβαν τις κάρτες επιβίβασης, στη συνέχεια, παρέδωσαν αυτές στον 25χρονο και 23χρονο, με σκοπό αυτοί, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, να επιβιβασθούν στην ανωτέρω πτήση, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο Δελτία Ταυτότητας Πολωνικών Αρχών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.