Αγριάνοι: 100 χρόνια – Ιερός Ναός “Ζωοδόχος Πηγή”

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ενοριακού Ιερού Ναού «Ζωοδόχος Πηγή » Αγριάνων και η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας “ Χείλων ο Λακεδαιμόνιος ”ανακοινώνουν ότι την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015, θα πραγματοποιηθούν στους Αγριάνους εκδηλώσεις

για τον εορτασμό των εκατό χρόνων ( 1915 – 2015 ), από την αποπεράτωση του Ενοριακού  Ιερού Ναού « Ζωοδόχος Πηγή » και πιο συγκεκριμένα :
•    Το Σάββατο 15 Αυγούστου και ώρα 6.00΄ μ.μ., θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό « Ζωοδόχος Πηγή », Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την Κυριακή 16 Αυγούστου το πρωί, θα τελεσθεί στον ίδιο Ναό, Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου.
•    Στις 10. 20΄ θα τελεσθεί Αρχιερατικό μνημόσυνο « υπέρ αιωνία μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως, των κτητόρων και ανακαινιστών του Ιερού Ναού ».
•    Ακολούθως, στις 11.00΄ π.μ., στον προαύλιο χώρο  θα γίνει παρουσίαση του νέου βιβλίου ΑΓΡΙΑΝΟΙ ( 19ος – 20ος αιώνας ), Ενοριακή – Κοινοτική και Σχολική Ζωή, του Εκπαιδευτικού και Συγγραφέα κ. Νικολάου Ι. Κουφού, που εκδόθηκε πρόσφατα από την Ενορία Αγριάνων. Το βιβλίο, έχει προλογίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος και θα το παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας, κ. Βασίλειος Βλαχάκος.
•    Στις 12.00΄ θα παρουσιαστούν τοπικοί χοροί από χορευτικό συγκρότημα και θα προσφερθούν γλυκίσματα και αναψυκτικά.