Αστυνομικό Δελτίο Πελοποννήσου 1ης Αυγούστου

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Κόρινθο από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 50χρονος, γιατί όπως προέκυψε, την 30-7-2013 το μεσημέρι, στην Ελευσίνα Αττικής, αφαίρεσε από λεωφορείο,

σάκο ημεδαπής που περιείχε διάφορα αντικείμενα. Για την ίδια υπόθεση, αναζητείται ακόμα μία 51χρονη ημεδαπή. Επιπλέον, σε βάρος του 50χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, για υπόθεση ναρκωτικών.

Συνελήφθησαν χθες στην Πάτρα, στο Αίγιο, στο Μεσολόγγι και στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, συνελήφθησαν ένας 57χρονος και 3 αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 37 και 29 ετών, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες. Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 934 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Από την έρευνα προέκυψε ότι, μέλη της ίδιας οργάνωσης είναι 4  αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, έγκλειστοι σε διάφορα καταστήματα κράτησης της χώρας. Επίσης συνελήφθησαν 3 ημεδαποί, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Τέλος συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, γιατί σε έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.013 γραμμάρια χύμα καπνού, που δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού. Κατασχέθηκαν συνολικά 22 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό. Στην υπόθεση ενέχονται 20 ακόμα άτομα, για τα οποία ερευνάται η συμμετοχή τους και σχηματίζεται δικογραφία. Η έρευνα συνεχίζεται.

Χθες στην Ανδραβίδα Ηλείας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε μονοκατοικία με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί 64xρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης της οικίας. Προανάκρισης επελήφθη η Π.Υ. Λεχαινών.