Απόλλων Σμύρνης – ΑΕ Σπάρτη 0-0.Βελτιωμένη η “Μπάρτσα”

Η ΑΕ Σπάρτη εμφανίστηκε βελτιωμένη συγκριτικά με τα προηγούμενα δυο ματς που έδωσε με ΠΑΟ Βάρδας και Παναρκαδικό ενώ θα μπορούσε να φύγει και με το τρίποντο, αν ήταν προσεκτική στην τελική προσπάθεια.

Η διαφορά δυναμικότητας με τον Απόλλωνα Σμύρνης (αγωνίζεται στη Football League) ήταν μόνο στα χαρτιά και ο Σωτήρης Αντωνίου είχε ακόμα μια ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και συστήματα εν όψει της νέας σεζόν στην Γ’ Εθνική.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το ματς και μόλις στο 2′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Βάντερσον μπήκε στην μικρή περιοχή και εξαπέλυσε δυνατό σουτ το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Τσέλιου. Οι Πρωταθλητές Λακωνίας στο 7΄ πέτυχαν γκολ με τον Ηλιόπουλο, αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε ως οφσάιντ. Η ομάδα της Σπάρτης βγήκε μπροστά στη συνέχεια και ανά διαστήματα γίνονταν απειλητική κόντρα σε ένα πιο έμπειρο σύνολο που είχε φροντίσει να κλείσει τους διαδρόμους. Στο 23΄ ο Ραχήμ δοκίμασε το σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε στο 29΄και η προσπάθεια του Σιώπη με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Αρκετά δραστήριος ο Ραχήμ για την ομάδα της Σπάρτης ο οποίος ξαναχτύπησε στο 41΄ αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη ο Απόλλων βγήκε με… άγριες διαθέσεις για το γρήγορο γκολ αλλά λογάριαζε χωρίς την ΑΕ Σπάρτη. Η ομάδα της Λακωνίας αντιστέκονταν στην ασφυκτική πίεση των παικτών της «ελαφράς ταξιαρχίας» και προσπαθούσε κυρίως με αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά μπροστά από τα αντίπαλα καρέ. Στο 66′ ο Τσέλιος έδειξε τα αντανακλαστικά του και κράτησε το μηδέν για τους Σπαρτιάτες, εξουδετερώνοντας το σουτ του Λαγού. Στο 81′ και σε μια από τις αντεπιθέσεις των Πρωταθλητών Λακωνίας, ο Δημολιός σούταρε αλλά ο Αποστολίδης έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τα δίχτυα.

Ξεχωριστό χρώμα στην αναμέτρηση έδωσαν οι 150 οπαδοί της ΑΕ Σπάρτη που βρέθηκαν στο «Γεώργιος Καμάρας». Οι 40 ταξίδεψαν από την πρωτεύουσα της Λακωνίας ενώ οι υπόλοιποι ήταν Σπαρτιάτες που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Ταΐρης, Πάνος, Γκόλιας, Κύργιας, Δεληζήσης, Ψιάνος, Παρπέξ, Μίλιεβιτς, Βάντερσον, Κρητικός, Τζιώρας.
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ: Τσέλιος, Κατσίκης, Δημολιός, Μπιταξής (83′ Μπουτσικάρης), Γκαλίτσιος, Τέλος, Χαλίλι (56′ Λάιος), Αναστασάκος (77′ Μπεγλετζής), Ραχήμ (72′ Σπηλιωτόπολος), Ηλιόπουλος (65′ Λιονάκης), Σιώπης (89′ Πετρόπουλος).

dokari.gr