Τι συμβαίνει με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης;

Έντονο παρασκήνιο έχει δημιουργηθεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης, από τις 8 Οκτωβρίου, όταν ο Σύλλογος Προσωπικού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης απέστειλε επιστολή στην οποία στηλίτευε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό. Δέκα ημέρες μετά, η Συμπαράταξη των Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα απάντησε στην επιστολή του Συλλόγου, επισημαίνοντας τόσο τα προβλήματα όσο και την καθυστερημένη αντίδραση του Συλλόγου σε αυτά, και ουσιαστικά «έβαζε τα πράγματα στη θέση τους», αποδίδοντας ευθύνες και στον Σύλλογο, ενώ ευθέως τον κατηγορεί ότι τα προηγούμενα χρόνια μαζί με τη Διοίκηση επέτρεψε να φθάσει η κατάσταση για τους εργαζομένους στο απροχώρητο.

Παράλληλα, η Συμπαράταξη Εργαζομένων καλεί τον Σύλλογο να σταματήσει να τρομοκρατεί τον κόσμο και να συνεργαστεί, προκειμένου η αλλαγή που επέρχεται στη δομή να είναι εποικοδομητική, αποδομώντας τα επιχειρήματα του Συλλόγου.

Για τη νέα Ψυχιατρική Κλινική Τρίπολης μίλησε ο διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Πέτρος Τομάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ArcadiaPortal.gr τις προηγούμενες ημέρες.

Ο νέος διοικητής κλήθηκε να απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου, καθώς και για το μέλλον του υπάρχοντος Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, αλλά και για τους εργαζομένους σε αυτό.

Ο κ. Τομάρας μίλησε για τον Ψυχιατρικό τομέα αλλά και για τα άσυλα γενικότερα, και επεσήμανε ότι η Τρίπολη έχει κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και έχει αγκαλιάσει αυτές τις δομές στις οποίες φιλοξενούνται άτομα που βρίσκονται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Μεταξύ άλλων, ο διοικητής αναφέρθηκε και στο υπερσύγχρονο κτίριο δίπλα από το Παναρκαδικό και στις αλλαγές οι οποίες ζητήθηκε να γίνουν, μικρής κλίμακας, αλλά δεν απάντησε για το πότε θα γίνει η παράδοσή του αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Όσο για το μέλλον των εργαζομένων, είπε ότι δεν πρέπει αν υπάρξει αναστάτωση καθώς οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στο νέο κτίριο.

Έφη Καστραντά