Συνταγή βασιλόπιτας από τη Μαίρη Παναγάκου

Για ακόμα μια χρονιά η αγαπημένη σεφ Μαίρη Παναγάκου, σας δίνει μέσω του flynews.gr την καλύτερη συνταγή για βασιλόπιτα:

Υλικά για ένα στρογγυλό ταψί Νο 30
250 γρ Super fresco (μαργαρίνη ή βιτάμ) | 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη | 5 αυγά | 1/2 ποτήρι χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι και λεμόνι | 3 κ σ ξύσμα από πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι |
1/2 ποτήρι χλιαρό γάλα | 1 κ γλ σμυρνιό, 1 κ γλ μαχλέπι, 1 κ γλ μαστίχα (θα κοπανίσουμε τη μαστίχα με άχνη ζάχαρη) | 1/2 φλ τσ αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα | 1/2 φλ τσ αμύγδαλα, καβουρντισμένα και ψιλοκοπανισμένα | 1 πακέτο κόκκινη φαρίνα του 1/2 κιλού

Πώς φτιάχνεται
1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε τη φαρίνα με τα μπαχάρια, τους ξηρούς
καρπούς και τα ξύσματα.

2. Αναμειγνύουμε το χυμό με το γάλα και ρίχνουμε λίγο λίγο εναλλάξ με τη φαρίνα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και αφαιρούμε τα γύρω γύρω στον κάδο με τη σπάτουλα. Όταν δούμε ότι είναι έτοιμο, το σταματάμε γιατί αν κτυπηθεί πολύ το αλεύρι, θα σκληρύνει η βασιλόπιτα.

3. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί και το αλευρώνουμε, τινάζοντας το περιττό αλεύρι. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα, βυθίζουμε ένα νόμισμα (καλά πλυμένο και τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο).

4. Σχηματίζουμε το 2017 με καβουρντισμένα αμύγδαλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο αερόθερμο και ψήνουμε τη βασιλόπιτα για 1 ώρα και 10′. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε σε σχάρα για 10′. Χτυπάμε το ταψί δυνατά πάνω στον πάγκο, μέχρι να καταλάβουμε ότι ξεκόλλησε από τον πάτο του ταψιού.

5. Την τοποθετούμε σε μεγάλη στρογγυλή πιατέλα, την διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη και σπόρους από ρόδι.

Καλή επιτυχία και Καλή Χρονιά.