Συγκέντρωση αγροτών έξω από το Δημαρχείο Ανατολικής Μάνης

Σήμερα Τρίτη 2 Φλεβάρη ανήμερα της Υπαπαντής στίς 17:30 διοργανώνουμε εκδήλωση μπροστά απο το Δημαρχείο του Δήμου Αν. Μάνης με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις δράσεις μας και τις τελευταίες εξελίξεις. Τις τελευταίες μέρες γίνονται πολλα γεγονότα που αφορούν τούς αγρότες και κατ᾽ ἐπέκταση όλη την κοινωνία. Ο αγώνας των αγροτών για πιό δίκαιο και βιώσιμο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο τον κλάδο μας. Είμαστε η αιχμή του δόρατος όλων των κοινονικών τάξεων απέναντι σε μία παράλογη και αντιαναπτυξιακή λογική. Ζητάμε την συμπαράσταση όλων σας και την κατανόησή σας για τον μοναδικό τρόπο που απομένει σε μάς ,των μπλόκων.

Το Σάββατο 30 Γενάρη συναντήθηκαν στην Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και ανεξάρτητων μπλόκων απο όλη την Ελλάδα.Μετά απο ένα γόνιμο διάλογο αυτό που συμφωνήθηκε ήταν μια κοινή πλατφόρμα αιτημάτων. Για να έχει όσο μεγαλύτερη αποδοχή αυτή αποφασίστηκε να συζητηθεί και με υπόλοιπα μπλόκα ανά την Ελλάδα ώστε άμεσα να υπάρξει ενα συμπαγές πλαίσιο αιτημάτων μεταξύ των αγροτών. Αυτα τα αιτήματα θα αποσταλούν στον Πρωθυπουργό και θα είναι η βάση οποιουδήποτε διαλόγου.

Εμείς σαν Αγροτικός Σύλλογος Αν. Μάνης είμαστε απο τους πρωτεργάτες τών Παννελαδικών κοινητοποιήσεων. Απο τον Οκτώμβριο του 2015 συμμετείχαμε σ´όλες τις συναντήσεις που έγιναν με τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς των αντίστοιχων Υπουργείων. Είμαστε απο τους συνδιοργανωτές του μεγαλοιώδους συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 18 του Νοέμβρη. Εκδίδουμε συνέχεια Δελτία Τύπου όπου ενημερώνουμε τους αγρότες όχι μόνο για τίς θέσεις μας αλλά και ότι νέο προκύπτει. Οργανώσαμε ημερίδα στο Γύθειο όπου προσκαλέσαμε τον βουλευτή κον Στ. Αραχωβίτη και φοροτεχνικούς για να ξεκαθαρίσουν και να αναλύσουν τις επικείμενες προτάσεις τόσο για το φορολογικό όσο και για το ασφαλιστικό. Συμμετείχαμε στην εκδήλωση του Αγροτικού Συλλόγου Ευρώτα στην Σκάλα όπου ήσαν προσκεκλημμένοι αγρότες και φορείς όλων των κλάδων της περιοχής. Δημιουργήσαμε το μπλόκο στην Λίμνη Αιγιών. Συμμετέχουμε στο συντονιστικό της Πελλοπονήσου και συμετέχουμε ενεργά στο μπλόκο της Κορίνθου.Οι Λάκωνες είμαστε παντού. Με προσωπική δουλειά , με τεκμηριωμένες θέσεις, με ωριμότητα λόγου και πράξεων έχουμε καταξιωθεί Παννελήνια.

Εχουμε επίσης διδάξει την έννοια της ομόνοιας και αλληλεγγύης. Σε Παννελαδικό επίπεδο συνεργαζόμαστε με την Πρωτοβουλία αγροτών , ενα άτυπο συντονιστικό όργανο των αγροτικών συλλόγων γιατί οι Αγροτικοί Σύλλογοι και αύριο θα υπάρχουν ενω τα μπλόκα είναι κάτι παροδικό.Σε όλες μας της προσπάθειες αρωγός μας ήταν και είναι ο Αγροτικός Σύλλογος Ευρώτα όπως και εμείς είμασταν αρωγοί στις δικές τους προσπάθειες. Κλείνοντας να σας ενημερώσουμε ότι το μόνο συνδικαλιστικό όργανο των αγροτών είναι οι αγροτικοί Σύλλογοι όπου μπορεί να υπάρχει μόνο ένας ανα δραστηριότητα ανα Δήμο. Σας καλόύμε να μας πλαισιώσετε και να μας υποστηρίξετε ώστε να μπορεί η φωνή σας να είναι ακόμη δυνατότερη.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αν.ΜΑΝΗΣ