Στο έλεος των διαρρηκτών χωριά του Δήμου Τρίπολης

Για ακόμή μία φορά τα χωριά του δήμου Τρίπολης μπαίνουν στο στόχαστρο των διαρρηκτών, οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτα και ρημάζουν τα σπίτια.

Όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του χωριού Κερασιά της δημοτικής ενότητας Σκιριτίδας στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 10 Μαΐου, τις προηγούμενες ημέρες διέρρηξαν τρία σπίτια, τα οποία κατοικούνται, μέρα μεσημέρι.

Οι κάτοικοι των χωριών του δήμου κάνουν έκκληση προς τον δήμαρχο Τρίπολης να ζητήσει από την αστυνομία να μεριμνήσει και να κάνει συχνότερες περιπολίες στα χωριά, τα οποία βάλλονται από επιτήδειους διαρρήκτες, που συνήθως ψάχνουν για χρήματα και για χρυσαφικά αναστατώνοντας ολόκληρο το σπίτι και προκαλώντας πανικό στους περίοικους που κατοικούν εκτός της πόλης.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις τις αστυνομίας αρκετές ήταν οι κλοπές και οι απόπειρες κλοπών που έγινες τις μέρες του Πάσχα σε ολόκληρη την Αρκαδία. Οι θρασύτατοι διαρρήκτες πλέον δεν υπολογίζουν τίποτα, μπαίνουν στα σπίτια μέρα μεσημέρι και αρπάζουν από αυτά ό,τι πολύτιμο βρουν ή ό,τι μπορεί να πωληθεί και να πιάσει ένα ικανοποιητικό ποσό όπως κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων, και το μειωμένο προσωπικό των υπηρεσιών πολλές φορές δεν επιτρέπουν τις περιπολίες στα χωριά των δήμων, με αποτέλεσμα η εγκληματικότητα να ανθεί και με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για την συχνότητα των διαρρήξεων και των λοιπόν παραπτωμάτων που γίνονται στα χωριά τους.

Να αναφέρουμε ότι προηγούμενες μέρες μεταξύ των συλλήψεων υπήρξε και η εξάρθρωση μίας συμμορίας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και απόπειρες κλοπών σε οικίες, οχήματα, καταστήματα και Ιερούς Ναούς στη Μεσσηνία και στην Αρκαδία. Συνελήφθησαν δύο άτομα, όλα τους μέλη της συμμορίας. Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν δέκα έξι περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, ενώ κατασχέθηκαν είκοσι έξι φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, καθώς και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για την παραχάραξη του αριθμού πλαισίου οχημάτων.

Έφη Καστραντά