Πληρότητα στους χειμερινούς προορισμούς | Αύξηση εσωτερικού τουρισμού

Το 100% άγγιξαν οι πληρότητες στους χειμερινούς προορισμούς και την Πρωτοχρονιά. Σύμωνα με το Υπουργείο Τουρισμού, η εγχώρια τουριστική κίνηση αυτές τις μέρες των γιορτών είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Το καλό κλίμα συνεχίστηκε και την Πρωτοχρονιά, και οι πληρότητες έφτασαν το 100% στους δημοφιλείς προορισμούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσσιο. Οι περιοχές που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση είναι εκείνες της Βορείου Ελλάδος, καθώς, όπως σημειώνει ο κ.Tάσσιος, τις προτιμούν και οι τουρίστες από χώρες του εξωτερικού.

Οι Έλληνες επισκέπτες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος (fedHATTA), Λύσανδρο Τσιλίδη, κατακλύζουν φέτος τις γιορτές (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά-Φώτα) δημοφιλείς και μη χειμερινούς προορισμούς της πατρίδας μας, με αποτέλεσμα όλα τα τουριστικά πακέτα των ταξιδιωτικών γραφείων να «ξεπουλήσουν». «Αυτά τα Χριστούγεννα είχαμε 20% αύξηση της εγχώριας τουριστικής κίνησης περισσότερο από πέρυσι, δηλαδή επανερχόμαστε στους ρυθμούς που ήταν η τουριστική κίνηση των Ελλήνων την περίοδο πριν την κρίση», τόνισε ο κύριος Τσιλίδης. Αναφορά στην ανάκαμψη του χειμερινού εσωτερικού τουρισμού έκανε και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, μέσω twitter όπου τόνισε ότι «και φέτος αύξηση 20% παρουσιάζει ο χειμερινός τουρισμός, ενώ μεγάλη άνοδο καταγράφει και ο εσωτερικός ελληνικός τουρισμός».