Παρέλυσε η Πελοπόννησος! Απεργιακές συγκεντρώσεις παντού! (Δείτε φωτογραφίες)

Εργαζόμενοι, επαγγελματίες, απασχολούμενοι και επιχειρηματίες έδωσαν δυναμικό “παρών” στις δυο απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν στην Καλαμάτα από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ, καθώς και από το ΠΑΜΕ, στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Μάλιστα, σήμερα κλειστά παρέμειναν τα εμπορικά καταστήματα, καθώς στην απεργία συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

kalamata kalamata2 kalamata3 kalamata4

Στο νομό Αρκαδίας, η κατάσταση είναι ίδια, καθώς το ασφαλιστικό και το φορολογικό κατέβασαν τους πολίτες στο δρόμο, με τους αγρότες να συμπαρίστανται ενεργά. Οι απεργοί της Αρκαδίας φιλοδοξούν η μέρα αυτή να μείνει στην ιστορία ως η μία μεγάλη ημέρα κινητοποίησης, ομοψυχίας και ομόνοιας ανάμεσα σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Μεταξύ των επιχειρήσεων, να τονιστεί ότι και τα καταστήματα εστίασης της Τρίπολης θα παραμείνουν κλειστά.

aperg_4 aperg_24

Μεγαλειώδης η κινητοποίηση και στην Αργολίδα με το συντονιστικό σωματείων του νομού να συσπειρώνει τους επαγγελματικούς κλάδους και τους αγρότες να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε Άργος και Ναύπλιο. Μάλιστα, μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έλαβε χώρα στην πλατεία Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου), στο Ναύπλιο, στις 11 πμ, με στόχο να αποτελέσει το πρώτο βήμα στην ανατροπή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής.

ARGOS_AGROTES_A3 ARGOS_AGROTES_A9 ARGOS_AGROTES7

Ανάλογο σκηνικό και στην Κορινθία με τους εμπόρους, τους ανέργους, τους επαγγελματίες και συνολικά τους νέους του νομού, με αιχμή το ασφαλιστικό, να διατρανώνουν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση ήταν το σύνθημα της ημέρας, με το ΠΑΜΕ να συγκεντρώνεται στα Περιβολάκια συμμετέχοντας ενεργά στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία.

Η Δυτική Ελλάδα δεν εξαιρείται του … απεργιακού κανόνα καθώς η Πάτρα κινείται σε ρυθμούς κινητοποιήσεων! Το ΠΑΜΕ έδωσε ραντεβού στις 10.30 στην πλατεία Γεωργίου και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Όλγας). Οι αγρότες κατέφτασαν με τα τρακτέρ του διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό, αλλά και το νέο φορολογικό που πλήττει βάναυσαν τον κλάδο τους. Δυναμική η συμμετοχή και των καταστηματαρχών εστίασης της Αχαΐας.

Πρωτοφανείς εικόνες και στο νομο Ηλείας, καθώς η τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των σωματείων και συμμετείχε ενεργά στην απεργία. Στον Πύργο, αγρότες, ΠΑΜΕ, πρωτοβάθμια σωματεία και όλοι οι επαγγελματικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν δύο συγκεντρώσεις, ενώ δεν έλειψαν οι καταλήψεις σε ΔΟΥ και δημαρχείο. Όμως δεν είναι μόνο οι κινητοποιήσεις στις πόλεις και τα μπλόκα. Σε αρκετά χωριά της Ηλείας οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες είναι νέκτρωσαν τα πάντα ακολουθώντας το πανελλαδικό κάλεσμα.