Μαίρη Παναγάκου: Η συνταγή της για μπακαλιαροκεφτέδες!

Η γνωστή σεφ Μαίρη Παναγάκου σας δίνει μέσω του flynews.gr την πιο ξεχωριστή συνταγή για μπακαλιαροκεφτέδες.Χρόνια σας Πολλά!!

Υλικά για 15-20 κεφτέδες
1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια στον τρίφτη και σουρωμένα
5 κ σ μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κ σ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 1/2-2 φλ τσ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Τρόπος παρασκευής
1. Βράζουμε τον μπακαλιάρο για 10′, τον σουρώνουμε και όταν κρυώσει τον
μαδάμε σε πολύ μικρά κομμάτια
2. Σε μεταλλικό μπολ ρίχνουμε τον μπακαλιάρο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια,
τα μυρωδικά και το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα πηχτό κουρκούτι.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
3. Βάζουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά και όταν είναι
έτοιμο ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τον χυλό στο τηγάνι. Μετά από κάθε
κουταλιά βουτάμε
το κουτάλι μας σε μπολάκι με νερό για να γλυστράει ο χυλός.
4. Τηγανίζουμε καλά από κάθε πλευρά και όταν ροδίσουν τους βγάζουμε σε
απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Σερβίρουμε τους μπακαλιαροκεφτέδες ζεστούς και συνοδεύουμε με ούζο ή
τσίπουρο.