Το νερό ως αναπόσπαστο συστατικό της ζωής αποτέλεσε το μάθημα που έκαναν οι μικροί μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Γεώργιο Κουλουβάκο, την Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΣ και Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο, Ευγενία Παπαστάθη-Σοφού και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ, Ηλία Τρακάκη, να «διδάσκουν» για τη σπουδαιότητα του νερού και να απαντούν στα ερωτήματα των μικρών μαθητών.
Το πρωί της Δευτέρας 4 Μαϊου οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, «ανέκριναν», συγκεκριμένα, τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ, Ηλία Τρακάκη, σχετικά με την υδροδότηση, τις βλάβες, αλλά και την ποιότητα του νερού.
Με ερωτήσεις, όπως «πώς καθαρίζουμε το νερό», «πώς έρχεται το νερό στις βρύσες μας», «πώς μπαίνει το νερό στο πλυντήριο», «πώς μπαίνει το νερό στους σωλήνες», αλλά και «αν τρυπήσει ένας σωλήνας πώς τον φτιάχνετε», οι μικροί μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ύπαρξη και τους τρόπους χρήσης του νερού στην καθημερινότητά μας.
Ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, μίλησε για τη σπουδαιότητα που έχει το νερό για τη ζωή, ενώ έδωσε αναμνηστικά δώρα της Επιχείρησης, ένα παγούρι και μία μπλούζα με το λογότυπο της ΔΕΥΑΣ.