Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες της Αρκαδίας

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου Κολοβός Δημήτρης την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, όπου και μίλησε για την ακαρπία της ελιάς, για τους άγονους διαγωνισμούς της δακοκτονίας αλλά και για την θέση της Ομοσπονδίας όσον αφορά τις αποζημιώσεις αλλά και τους διαγωνισμούς που γίνονται για έργα αγροτικού ενδιαφέροντος.

Πρέπει να γίνει εκτίμηση του μεγέθους της καταστροφής λόγω της ακαρπίας των ελαιόδεντρων και οικονομική ενίσχυση των παραγωγών, ώστε αυτοί να αντεπεξέλθουν στη δυσμενή κατάσταση που διαμορφώνεται από τη μειωμένη παραγωγή των ελαιόδεντρων, τόνισε ο κ. Κολοβός.

Η εξαιρετικά μειωμένη καρποφορία έως και πλήρη ακαρπία, και η χαμηλής ποιότητας ελαιολάδου λόγω της οξύτητας, που παρατηρείται φέτος στα ελαιόδεντρα της περιοχής εντός των διοικητικών ορίων του νομού αλλά και ολόκληρης της περιφέρειας, φέρνει σε απόγνωση τους αγρότες.

Το πρόβλημα οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες , την παρατεταμένη ανομβρία το χειμώνα, τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν, καθώς και στα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν κατά το κρίσιμο διάστημα της άνθισης των ελαιόδεντρων, αλλά και στον δάκο ο οποίος «έπνιξε» τον καρπό.

Όπως ανέφερε ο κ. Κολοβός ζητούνται ευθύνες για την ανύπαρκτη διαδικασία ψεκασμού και έκανε λόγο για το ξεκλήρισμα του Αγροτικού κόσμου της Αρκαδίας»

Είναι μεγάλη η καταστροφή και το εισόδημα για φέτος μηδενικό.

Έφη Καστραντά