Κορινθία | Παραμένει το πρόβλημα με τις μέδουσες

Το πέρασμα της μέδουσας από τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό δεν αποδείχθηκε παροδικό αλλά όπως όλα δείχνουν προσέλαβε ημιμόνιμα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» Περιφέρεια Δ. Ελλάδας πήρε στα χέρια της έκθεση της υπηρεσίας Αλιείας και ετοιμάζει παρέμβαση προς το υπουργείο, καθώς οι αποφάσεις υπερβαίνουν τα όρια ευθύνης της.

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μαζί με τους δήμους της περιοχής, αιφνιδιάστηκε από τη μεγάλη διάσταση που έχει λάβει το θέμα με τις μέδουσες ενώ -ακόμη και σήμερα- παρά τις προσπάθειες που γίνονται, δεν έχει εντοπιστεί τρόπος άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, σε Περιφεριακό Επίπεδο, η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δυτικής Ελλάδος, απορρίπτει τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος εκτιμώντας ότι «δεν θα φέρει αποτέλεσμα, καθώς δεν έχουν σαφώς προσδιοριστεί τα αίτια του προβλήματος» όπως αναφέρεται σε εμπιστευτικό σημείωμα της υπηρεσίας.

«Ακόμα και να σταματήσει κάθε είδους αλιευτική δραστηριότητα στον Κορινθιακό Κόλπο, οι μέδουσες θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και θα κάνουν τον κύκλο τους. Με ένα τέτοιο μέτρο θα πληγεί επιπλέον η τοπική αλιευτική κοινότητα, ενώ άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες με μεγάλη επίδραση στην ισορροπία του οικοσυστήματος θα συνεχίζονται όπως πριν» αναφέρεται στο σημείωμα όπου τονίζεται ότι πρέπει να υπάρξει μελέτη για την πλήρη κατανόηση των περιβαλλοντικών παραμέτρων του προβλήματος.