Εξελίξεις στο θέμα των προσφύγων! Ποιό θα είναι το hotspot της Λακωνίας;

Εξελίξεις δρομολογούνται στο θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς -όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα- η Σπάρτη συγκαταλέγεται στις περιοχές, όπου θα δημιουργηθεί hotspot. Μάλιστα, η εν λόγω εφημερίδα κοινοποιεί και το σχετικό απόρρητο έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Αναφορικά με το σημείο που θα επιλεγεί, ήδη έχουν ακουστεί οι επιλογές του αεροδρομίου, του στρατοπέδου ή κλειστών ξενοδοχείων, δίχως ακόμη να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Μάλιστα, τις φήμες περί αξιοποίησης του αεροδρομίου ως hotspot ενίσχυσε και η είδηση περί παραχώρησης – αξιοποίησης των ακινήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στα οποία περιλαμβάνεται και το αεροδρόμιο στο Πυρί.

Την ίδια ώρα, ο Αρχηγός Του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης τόνισε σε δηλώσεις του ότι είναι πολλές οι προτάσεις για κέντρα φιλοξενίας στην Πελοπόννησο, ενώ παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ανακοίνωσε τη δημιουργία 12 κέντρων φιλοξενίας. Το θέμα θα έχει συνέχεια και τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι εξελίξεις.