Εγκαινιάστηκε το λιμάνι του Γυθείου (ΦΩΤΟ)

Εγκαινιάστηκε χθες το νέο λιμάνι του Γυθείου παρουσία πολυάριθμων πολιτών, τουριστών και αρχών του τόπου. Η χορωδία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Γυθείου έδωσε την έναρξη και στη συνέχεια έλαβε χώρα ο Αγιασμός από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσόστομο. Εκφωνήθηκαν χαιρετισμοί από την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας, κα Τζανετέα, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, κ. Λαμπρίδη, τους Βουλευτές Λακωνίας, κ.κ. Αραχωβίτη και Δαβάκη, το Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, κ. Ανδρεάκο, την πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λακωνίας, κα Δερτιλή, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κ. Στρατηγάκο και τέλος τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη. Η τελετή ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας και τα καπνογόνα που άναψαν οι αλιείς της περιοχής από τα σκάφη τους.

Στοιχεία για το λιμάνι
Σύμφωνα με την εταιρεία μελετών CNWAY, η δαπάνη κατασκευής έργου ανήλθε σε 22.320.000 ευρώ για την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού ακτοπλοΐας με δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης δύο πρυμνοδετούμενων πλοίων, καθώς και μία θέση πλαγιοδέτησης ενός εμπορικού. Το συνολικό μήκος των νέων κρηπιδωμάτων ανέρχεται σε 153,5 μέτρα με χερσαίο χώρο 5.600 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης, έγινε επέκταση του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου κατά 110 μέτρα με παράλληλη κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για την εξωτερική παραβολή κρουαζιερόπλοιων.
Το νέο λιμάνι Γυθείου μπορεί να φιλοξενήσει: Ένα κρουαζιερόπλοιο (Κ/Ρ) μήκους 200 μ. στην εξωτερική πλευρά του προσήνεμου μώλου, δύο επιβατικά – οχηματαγωγά (Ε/Γ–Ο/Γ) πλοία μήκους 100 μ., και ένα φορτηγό (Φ/Ρ) πλοίο μήκους 80 μ.