Δήμος Ευρώτα | Είχαν αδυναμία στα μηχανάκια!

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας, επτά περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση απόπειρας κλοπής, δίκυκλων οχημάτων, στη Λακωνία.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ευρώτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας και τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 21 και 35 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, ο 35χρονος και ο 21χρονος, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν δίκυκλο όχημα Έλληνα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας και τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, εντόπισαν λίγες ώρες αργότερα, τους ανωτέρω και τους συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας, εξακριβώθηκε ότι ο 35χρονος και ο 21χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 1.5.2016 έως την 9.7.2016, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ευρώτα, διέπραξαν ακόμη επτά περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων οχημάτων.

Επιπλέον, σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ενώ δύο από τα ανωτέρω κλαπέντα δίκυκλα οχήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.