“Αγροτιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά”

“Αγροτιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά”

5 μήνες μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου της κυβέρνησης με τους δανειστές, 5 μήνες μετα την ανάληψη της υποχρέωσης εξοικονόμησης 1,8 δις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, με «ταξική μεροληψία», αλλά δυστυχώς σε βάρος των αποκάτω το ασφαλιστικό έρχεται να επιδεινώσει την ήδη άσχημη κατάσταση όλων των παραγωγικών φορέων, και της πλειοψηφίας των κοινωνικών τάξεων της χώρας.

Η κυβέρνηση , αποκρύβοντας την υποταγή της στις απαιτήσεις των δανειστών, μιλάει για ανάγκη αναδιάρθρωσης των ταμείων με σκοπό την βιωσιμότητα τους. Ποιος άραγε διέλυσε τα ταμεία? ΟΙ κακοί αγρότες? Οι πονηροί φοροφυγάδες επαγγελματίες? Οι καστανάδες? Οι μικροπωλητες? Ή μήπως ο τζόγος του Χρηματιστήριου και το κούρεμα του PSI? Και πώς περιμένουμε να σταθούν ξανά στα πόδια τους τα ταμεία, αν οι αγρότες εξαφανιστούν, αν οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, αν η ανεργία καλπάζει, αν οι νέοι επιστήμονες αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό? Αν οι υπέρογκες εισφορές οδηγήσουν στην εισφοροδιαφυγή και στη μαύρη εργασία?

Τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα επιδεινώσουν το πρόβλημα και θα δυναμιτίσουν κάθε δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης της υπό διάλυση πατρίδας μας.Η εξαγγελθείσα ασφαλιστική «μεταρρύθμιση» στρέφεται ενάντια σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της κοινωνίας. Για τούτο και, παρά τις απειλές, τα δακρυγόνα και την απαξίωση, μια πρωτόγνωρη ενότητα οικοδομείται ανάμεσα στους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους επιστήμονες τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Κοινό αίτημα της δοκιμαζόμενης κοινωνίας είναι η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του νέου ασφαλιστικού και η συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς από μηδενική βάση!

Αλλά πάνω από όλα, αίτημα μας είναι να ξανασταθεί η πατρίδα στα πόδια της, με αξιοπρέπεια και ουσιαστική ανεξαρτησία.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ