Συλλήψεις στην Κορινθία για βεγγαλικά και ναρκωτικά

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την εμπορία και την παράνομη κατοχή κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, συνελήφθησαν, χθες (21.4.2016) το μεσημέρι και το απόγευμα, αντίστοιχα, στο Λουτράκι Κορινθίας, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας (1) 30χρονος ημεδαπός και ένας (1) 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για παράβαση της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα, καθώς και ένας (1) 56χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες (21.4.2016) το μεσημέρι, στο Λουτράκι Κορινθίας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, βρήκαν στην κατοχή του 26χρονου και κατέσχεσαν -64- κροτίδες.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες (21.4.2016) το απόγευμα, στο Λουτράκι Κορινθίας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, πραγματοποίησαν έρευνες σε όχημα ιδιοκτησίας του 30χρονου, καθώς και σε οικίες όπου διαμένουν ο 30χρονος και ο 56χρονος, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
• -217- κροτίδες,
• μικροποσότητα κάνναβης,
• ζυγαριά ακριβείας,
• το χρηματικό ποσό των -1.550- ευρώ.
Όπως προέκυψε, τις ανωτέρω κροτίδες, τις κατείχε ο 30χρονος, ενώ την ανωτέρω ποσότητα κάνναβης, την κατείχε ο 56χρονος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον, για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία, κατοχή και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών.
Υπενθυμίζεται ότι δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα σε όλη τη χώρα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.
Η Ελληνικής Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων, συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες και ιδιαίτερα στους γονείς τα εξής:
• Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
• Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
• Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
• Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
• Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δε θα προκληθεί ατύχημα.
• Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
• Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Άλλες χρήσιμες θεματικές συμβουλές, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη Ιστοσελίδα (site) της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr