Σαββατοκύριακο στη Βαμβακού!

Όταν ο κινηματογράφος συναντά τις επιστήμες και η τεχνολογία ανοίγει ένα νέο κύκλο!

9-10 Νοεμβρίου 2019, Βαμβακού Λακωνίας

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο, ιδανικό για μία φθινοπωρινή εξόρμηση στον Πάρνωνα, βρίσκεται μπροστά μας! Το χωριό Βαμβακού αποτελεί έναν προορισμό που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών ταξιδιωτών. Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, κινηματογράφος και αφιερώματα, παράδοση και πολιτισμός, εκπαίδευση, τεχνολογία και επιστήμη, συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο.

Οι δραστηριότητες στη Βαμβακού, συνεχίζονται και τον Νοέμβριο!

Η Vamvakou Revival σας προσκαλεί και τον Νοέμβριο να συμμετέχετε σε δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Περιήγηση στο δάσος, πεζοπορία στα μονοπάτια του χωριού, ποδηλασία με τα ηλεκτρικά ποδήλατα HAIBIKE, δραστηριότητες για τα παιδιά στη φύση, περιηγήσεις και ξεναγήσεις στο χωριό. Στο σχολείο της Βαμβακούς τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα σε νέες τεχνολογίες, μηχανική και STEΑM, ενώ μπορούν παράλληλα να συμμετάσχουν σε δημιουργικά προγράμματα και παιχνίδια στη φύση. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλα δρώμενα.

Όλες οι δραστηριότητες εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται από την Vamvakou Revival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Επιπλέον δρομολόγια ΚΤΕΛ προς και από τη Βαμβακού!

Κάθε Σάββατο και Κυριακή για το προσεχές διάστημα, η Vamvakou Revival σας καλεί να επιβιβαστείτε σε ένα από τα ειδικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Λακωνίας προς και από τη Βαμβακού και να επισκεφθείτε το χωριό.

Τα δύο νέα επιδοτούμενα δρομολόγια εντάσσονται στο πλαίσιο του εγχειρήματος Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ειδική τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ/διαδρομή.

Το πρώτο νέο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου!

Aπό τη Σπάρτη προς τη Βαμβακού, στις 10:00

Αναχώρηση: ΚΤΕΛ Σπάρτης

Άφιξη: Είσοδος του χωριού της Βαμβακούς (Σταθμός Συγκινήσεως)

Από τη Βαμβακού προς τη Σπάρτη, στις 17:00

Αναχώρηση: Είσοδος του χωριού της Βαμβακούς (Σταθμός Συγκινήσεως)

Άφιξη: ΚΤΕΛ Σπάρτης

Το αναλυτικό Πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Τα Κρυφά Μονοπάτια του Μανούσου Μανουσάκη και η Βαμβακού…

Ο γνωστός σκηνοθέτης, Μανούσος Μανουσάκης, έρχεται στη Βαμβακού, το Σάββατο 09 Νοεμβρίου, 18:00, για ένα αφιέρωμα στην πλούσια και πολυεπίπεδη κινηματογραφική και τηλεοπτική του καριέρα, στο σχολείο της Βαμβακούς. Από τους Ψίθυρους Καρδιάς και τα Κρυφά Μονοπάτια έως το Ουζερί Τσιτσάνης και το Κόκκινο Ποτάμι. Η διαδρομή ενός εκ των κορυφαίων σκηνοθετών της χώρας μέσα από τους σημαντικότερους σταθμούς της καλλιτεχνικής δράσης του.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που ο Μανούσος Μανουσάκης βρίσκεται στη Βαμβακού, καθώς το 2005, εδώ έλαβε χώρα μέρος των γυρισμάτων της γνωστής σειράς Κρυφά Μονοπάτια.

Είσοδος δωρεάν.

Τα δοκιμαστικά μαθήματα στο V.Lab  συνεχίζονται…

Τα δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation) συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο με την 3D σχεδίαση και εκτύπωση να έχουν την τιμητική τους. Το Σάββατο 09 Νοεμβρίου καλούμε παιδιά της Ε’ – Στ’ Δημοτικού, 15:00-16:30, και του Γυμνασίου, 16:30-18:00, να γνωρίσουν τον τρισδιάστατο κόσμο με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και μέσα από ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Σε κάθε τμήμα μπορούν να συμμετέχουν έως 12 παιδιά. Για τη συμμετοχή στο αντίστοιχο μάθημα απαιτείται προεγγραφή στα [email protected] ή 2731-0-76233.

Προσοχή! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Το πιο διαδραστικό Open Day έρχεται στο V.Lab!

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, 11:00-15:00, το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation) ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους εν δυνάμει επιστήμονες σε μία μέρα αφιερωμένη στην τεχνολογία και την καινοτομία. Εκεί, οι μικροί μας φίλοι και οι γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους προσφερόμενους κύκλους μαθημάτων και το περιεχόμενό τους, να επιλέξουν ποιος είναι αυτός που τους ταιριάζει, να μιλήσουν με καθηγητές για τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους.

Μαζί μας θα είναι το CTY (Center for Talented Youth) Greece του Anatolia College, ένα κέντρο για χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά που ιδρύθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), επιτρέποντας στους πιο ικανούς και δραστήριους μαθητές από Β’ Δημοτικού έως B’ Λυκείου να ανακαλύψουν τις ακαδημαϊκές τους δυνατότητες και να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους. Το CTY θα μας εισάγει στο πρόγραμμα “Θέλεις να γίνεις Επιστήμονας;”, που  απευθύνεται σε παιδιά τα οποία ενθουσιάζονται με τις επιστήμες.

Oι μαθητές Γ’ και Δ’ Δημοτικού, 12:00-13:30, θα γίνουν διαδοχικά βιολόγοι, περιβαλλοντολόγοι και γεωλόγοι, ενώ οι μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, 13:30-15:00, θα γίνουν αρχικά βιολόγοι και αστρονόμοι, ενώ στη συνεχεία μηχανικοί και χωρισμένοι σε ομάδες θα επιχειρήσουν να φτιάξουν τα πιο τρελά τρενάκια, με ανάποδες στροφές και βρόχους. Σε κάθε εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν έως 20 άτομα. Για τη συμμετοχή στο αντίστοιχο μάθημα απαιτείται προεγγραφή στα [email protected] ή 2731-0-76233. Προσοχή! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Παράλληλα, όλη την ημέρα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του σχολείου, να ενημερωθούν για τον εξοπλισμό που διαθέτει και να γνωρίσουν από κοντά τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητές της.

Είσοδος δωρεάν.

Το ταξίδι στο παρελθόν συνεχίζεται …

Το Σάββατο 09 Νοεμβρίου και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, 10:00-18:00, στον εσωτερικό χώρο του σχολείου, οι αναμνήσεις περασμένων δεκαετιών συνεχίζουν να ζωντανεύουν μέσα από την έκθεση παλαιών αντικειμένων της Βαμβακούς, η οποία έχει ήδη πλημμυρίσει με αγάπη και μεράκι. Ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από παλιά έπιπλα, ασημικά, ασπρόμαυρες φωτογραφίες εποχής, είδη λαϊκής τέχνης, συλλογές και κοσμήματα με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Κατερίνας Παπαναστασίου.

Είσοδος δωρεάν.

Σας περιμένουμε κοντά μας!

#VamvakouRevival

Επικοινωνία

Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

[email protected]

+30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Η Αναβίωση της Βαμβακούς” (Vamvakou Revival), με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), συστάθηκε τον Αύγουστο του 2018 με σκοπό την πλήρη αναζωογόνηση του χωριού Βαμβακού Λακωνίας, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής.