Προωθήθηκε ο φάκελος του δρόμου Πατρών – Πύργου

Κατατέθηκε χθες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών το τεχνικό δελτίο του αυτοκινητοδρομου της Πατρών – Πύργου στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ και εντός των ημερών θα υποβληθεί και ο φάκελος μεγάλου έργου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive, από πλευράς υπουργείου έγιναν όλες οι τροποποιήσεις που υπέδειξαν οι τεχνικοί σύμβουλοι της Jaspers στη μελέτη ανάλυσης κόστους-οφέλους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες απόρριψης του φακέλου.

Όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υποδομών, προβλέφθηκαν και τα εναλλακτικά σενάρια, σύμφωνα με τις οδηγίες, και ο φάκελος είναι έτοιμος με βάση όσα υπέδειξαν η Κομισιόν και η Διαχειριστική Αρχή.

«Είναι πολύ πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις πλέον για τη χρηματοδότηση ενός έργου, αφού οι πιστώσεις πλέον είναι περιορισμένες, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Για παράδειγμα, η ελάχιστη κυκλοφορία των 15.000 οχημάτων δεν υπήρχε πριν από το 2015, για αυτό και η υπηρεσία εξέτασε λεπτομερώς κάθε παράμετρο του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, όσο και ο γ.γ. Υποδομών, Γ.Δέδες, έχουν διαβεβαιώσει με δηλώσεις τους ότι δεν υφίσταται ενδεχόμενο απόρριψης του φακέλου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.