Παρ΄ολίγον τραγωδία στην Καλαμάτα για 3 ανήλικα παιδιά | Ρεπορτάζ στο Γιώργο Παπαδάκη

Να καούν κινδύνεψαν 3 αδέλφια, ηλικίας 13, 9 και 8 χρονών, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, στην οδό Τηλεμάχου στην Καλαμάτα, όταν έπιασε φωτιά στο δωμάτιό τους από ένα αναμμένο κερί. Το δυσάρεστο συμβάν άγγιξε όλο τον κόσμο.

Η μάνα και ο πατέρας αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι, εδώ και αρκετό διάστημα δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των λογαριασμών του ΔΕΔΗΕ λόγω της οικονομικής κρίσης και της αναδουλειάς που μαστίζει τη χώρα σχεδόν στο σύνολο των επαγγελμάτων. Ζήτησαν λοιπόν στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας να δώσουν έναντι μερικά χρήματα που εξοικονομούσαν κάνοντας μεροκάματα οπουδήποτε μπορούσαν και σιγά σιγά να αποπληρώνουν το χρέος, πρόταση όμως που δεν αποδέχθηκε το ΔΕΔΗΕ. Ανταυτού μάλιστα δόθηκε εντολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι της οικογένειας. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ρολόι ήταν στο όνομα του παππού, ο οποίος επίσης είχε ανεξόφλητους λογαριαμόυς κι έτσι το ζευγάρι δεν μπορούσε να αλλάξει το όνομα στο λογαριασμό ούτως ώστε να υφίσταται το κοινωνικό τιμολόγιο.

Το σημαντικό και συνάμα δυσάρεστο αυτό περιστατικό πρέπει να απασχολήσει όλη την κοινωνία. Δόξα τω θεώ στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε υπάρχει αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο. Κάτοικοι και φορείς της Καλαμάτας έσπευσαν να βοηθήσουν την αξιοπρεπέστατη οικογένεια στη δύσκολη αυτή στιγμή. Μάλιστα θα συνδράμουν ούτως ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστη η οικεία μετά την πυρκαγιά. Καιρός είναι ομως να υπάρξει αλληλεγγύη από το κράτος και τις υπηρεσίες.

Δείτε το ρεπορτάζ του flynews.gr όπως μεταδόθηκε στην έγκριτη εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη “Καλημέρα Ελλάδα” την Τετάρτη το πρωϊ 1 Νοεμβρίου.

Τάκης Καρβουνιάρης

https://www.facebook.com/takis.Karvouniaris75/videos/1741337192567257/