Με επιτυχία το 2ο Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινόρραχης «Πάρνων» διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό» του, την Κυριακή 12 Ιουνίου, και το αποτέλεσμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η εκδήλωση αφορούσε το μουσικοχορευτικό αντάμωμα της Μ. Ασίας με την Ήπειρο, και παρουσιάστηκαν χοροί, τραγούδια και δρώμενα από της δύο αυτές περιοχές του ελληνισμού, που ενώ φαντάζουν τόσο διαφορετικές, έχουν πολλά κοινά στοιχεία.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, το οποίο αποτελεί αρωγό του πολιτισμού στον τόπο μας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με άψογη εμφάνιση τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόρραχης, η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «Το Κούγκι», ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μονεμβάσιας «Ρίζες» και το χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελλασίας. Την εκδήλωση πλαισίωσε άριστα το μουσικό σχήμα «Επτάσημο» και ο τραγουδιστής Λάζαρος Τσαμπάς, όλοι τους με πολυετή εμπειρία στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής. Συγκεκριμένα στο κλαρίνο ο Βαγγέλης Παπαναστασίου, στο βιολί ο Βαγγέλης Σαραντίδης, στο λαούτο ο Ιάκωβος Ηλιάδης, στο ούτι ο Νίκος Ανεμοδουριώτης και στα κρουστά ο Ανδρέας Παππάς.
Επίσης, παρευρέθησαν τιμώντας με την παρουσία τους την εκδήλωση η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης, η Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Γεωργία Γαλανοπούλου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σπάρτης κ. Παναγιώτα Ανδρακάκου, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, καθώς και πλήθος κόσμου.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινόρραχης ευχαριστεί τους χορηγούς για την υποστήριξη στο δύσκολο αυτό εγχείρημα, και συγκεκριμένα ο κατάστημα «Πλαίσιο», την Ένωση Ηπειρωτών Λακωνίας «Ζωσιμάδες», το Ξενοδοχείο Μενελάιον, τα ηχητικά Ματθαίος, την παραδοσιακή ορχήστρα «Παναγιώτης Κολοβός» και την κάβα Cresendo-Κώστας Θεοδωρόπουλος. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τα Μ.Μ.Ε Λακωνίας που πρόβαλλαν την εκδήλωσή μας. Τέλος, ευχαριστούμε τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και με το ζεστό του χειροκρότημα μας έδωσε δύναμη ώστε να συνεχίσουμε να προάγουμε την παράδοση και τον πολιτισμό.parnon9parnon1parnon2parnon3parnon4parnon5parnon6parnon7parnon8