Μέτρα για τα Κύθηρα ζητά η ΣΕΤΚΕ

Άμεσα ειδικά μέτρα για την ελάφρυνση των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου στα Κύθηρα ζητεί η Συνομοσπονδία Επιχειρηματικών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).

Με επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, Παναγιώτης Τοκούζης και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Ευθυμίου, προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά ζητούν να υπάρξει ειδική μεταχείριση ως προς τις φορολογικές, ασφαλιστικές και τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις, όπως απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2017-2018, εξαίρεση από τον φόρο διαμονής που θα επιβληθεί από 1η Ιανουαρίου 2018 κ.α. λόγω του πλήγματος που υπέστη το νησί από τη φωτιά.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Προς: Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δήμο Παπαδημητρίου Υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά

Τις τελευταίες ημέρες, τα Κύθηρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, εξαιτίας, δυστυχώς, της πύρινης λαίλαπας που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους. Ο απολογισμός: περισσότερα από 25.000 στρέμματα παρανάλωμα του πυρός.

Η καταστροφική πυρκαγιά έλαβε χώρα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου και έπληξε έναν από τους πλέον διαχρονικούς τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας. Έναν προορισμό δημοφιλή για την ποιότητα του παρεχόμενου τουριστικού του προϊόντος.

Ως Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.), συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων αλλά και στους κατοίκους των Κυθήρων.

Θεωρούμε ότι η τραγωδία αυτή θα έχει αρνητικές συνέπειες για την τουριστική βιομηχανία του νησιού και για τον λόγο αυτό αιτούμαστε από τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν άμεσα ειδικά μέτρα για την ελάφρυνση των επιχειρηματιών του κλάδου μας. Να υπάρξει ειδική μεταχείριση ως προς τις φορολογικές, ασφαλιστικές και τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις, όπως απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2017-2018, εξαίρεση από τον φόρο διαμονής, που θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018, κ.ο.κ..

Σε διαφορετική περίπτωση τα αποκαΐδια θα συμπαρασύρουν και την επιχειρηματική, τουριστική δραστηριότητα του νησιού.

Ευελπιστώντας στην θετική σας ανταπόκριση».

Κοινοποίηση