Λεύκτρο – Σπάρτη | 10 εκατ.ευρώ στο Μορέα για τη νέα συμφωνία του 2015

Στη Διαιτησία οδηγείται αίτημα αποζημίωσης του Αυτοκινητόδρομου Μορέα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών. Συγκεκριμένα έχουμε την από 20.4.2016 αίτηση του παραχωρησιούχου για τη διενέργεια διαδικασίας επίλυσης τεχνικών διαφορών με αντικείμενο τις πιστοποιήσεις του Ανεξάρτητου Μηχανικού για την αποζημίωση εξόδων και δαπανών του κατασκευαστή σχετικά με τη δυσλειτουργία τν εργασιών στα εργοτάξια Καλαμάτας (τμήμα Τσακώνα-Καλαμάτα) και Πελλάνας (τμήμα Λεύκτρο-Σπάρτη) λόγω συνδρομής γεγονότων καθυστέρησης από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Δεκέμβριο 2014.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση “τη δυσλειτουργία (στο ανωτέρω διάστημα) αρνείται απολύτως το Δημόσιο, είναι πρόδηλα αβάσιμη και ως εκ τούτου πρέπει να ανατραπεί ενώπιον Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών”.

Με αυτόν τον τρόπο και για “λόγους προστασίας των συμφερόντων του Δημοσίου”, ορίζεται εκ μέρους του ΥΠΟΜΕΔΙ πραγματογνώμονας για την εξέταση και επίλυση της εκκρεμούς διαφοράς ενώπιον της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών”.

ΤΑ ΕΡΓΑ
Την ίδια σχεδόν στιγμή το Υπουργείο αποφάσισε και μία πληρωμή προς τον Αυτοκινητόδρομο Μορέα ύψους 10εκ.ευρώ σε εφαρμογή της νέας συμφωνίας του 2015.

Στο πεδίο των έργων συνεχίζονται οι τελευταίες πινελιές για το έργο. Ο Περιφερειακός της Καλαμάτας αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία Σεπτέμβριο ή το αργότερο Οκτώβριο και ο Ανισόπεδος Κόμβος Μεγαλόπολης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Νίκος Καραγιάννης