Κορινθία: Κατέβασαν μαθητή από λεωφορείο για … ένα ευρώ!

Όλα έγιναν χθες το μεσημέρι (12-10-2015) στην Αρχαία Κόρινθο. Ο 10χρονος μαθητής δημοτικού σχολείου τελείωσε το μάθημα και πήρε το λεωφορείο από τη στάση για να πάει στο σπίτι του, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων.

Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το ΚΤΕΛ Κορινθίας για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Όμως η έκδοση ταυτοτήτων των μαθητών και οι σχετικές διαδικασίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην έχουν στα χέρια τους τα αποδεικτικά στοιχεία.

Ο 10χρονος, όπως καταγγέλλει ο πατέρας του στο NewsIt.gr, μπήκε στο λεωφορείο και κάποια στιγμή ο οδηγός του ζήτησε το εισιτήριο. Το παιδί εξήγησε τι είχε συμβεί και τότε σύμφωνα με τον πατέρα του, ο οδηγός του είπε: ”Κατέβα κάτω ρε, δεν είμαστε εδώ φιλανθρωπικό ίδρυμα”. Πράγματι ο μαθητής που κουβαλούσε την τσάντα του σχολείου του κατέβηκε, με τον οδηγό να πατάει γκάζι και να εξαφανίζεται.

Οι γονείς του παιδιού ενημέρωσαν για το συμβάν τόσο τη διεύθυνση του σχολείου όσο και τη διοίκηση του ΚΤΕΛ. Φέρονται δε αποφασισμένοι να απευθυνθούν στον εισαγγελέα…

Την καταγγελία επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Κορινθίας. Ο κύριος Παναγιώτης Μάρκελος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega τόνισε ότι επικοινώνησε με τον οδηγό του λεωφορείου και τα πράγματα είναι όπως τα περιέγραψε ο πατέρας του μικρού μαθητή. Ζήτησε συγγνώμη ενώ όπως είπε συγγνώμη ζητάει και ο οδηγός…