Εργοτάξιο η Γορτυνία με βελτιωτικά έργα

Περιοδεία σε έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας στη Γορτυνία πραγματοποίησε ο αντιπεριεφεριάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Έργα όπως ο δρόμος Καμενίτσα-Δάρα, ο δρόμος από Θεόκτιστο προς Λίμνη Λάδωνα, το Γεφύρι Σερά λίγο έξω από τη Δημητσάνα, το Γεφύρι Λαγκαδίων στην είσοδο του όμορφου χωριού της Αρκαδίας τοποθέτηση πυλώνων της ΔΕΗ κατά μήκος του Λάδωνα-Αλφειού, η υδατοδεξαμενή για πυρόσβεση στο Μαίναλο και την ύδρευση του οικισμού ΠΑΝ πάνω από τα Μαγούλιανα είναι μερικά από τα έργα που εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς και σύντομα θα είναι έτοιμα για παράδοση και χρήση από τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών, όπως αποκαλύπτει το arcadiaportal.

Τα παραπάνω έργα αποτέλεσαν και τους σταθμούς της περιοδείας του κ. Γιαννακούρα στη Γορτυνία.

Έργα αναπτυξιακά, που τα επιζητούσαν οι κάτοικοι και αποτελούσαν αιτήματα δεκαετιών. Έργα που υλοποιούνται πλέον από την περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη και ημών των συνεργατών του.

Τα έργα αυτά είναι μόνο ένα μικρό τμήμα από το σύνολο των έργων που είτε έχουν υλοποιηθεί το προηγούμενο είτε σχεδιάζονται για τους επόμενους μήνες, αναφέρει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν σταματάμε πάντως, παρά τις αντιξοότητες να είμαστε κοντά στους κατοίκους της Αρκαδίας, αφού αυτό τους υποσχεθήκαμε και αυτό θα κάνουμε από τη θέση που μας έταξαν…

Μεταξύ αυτών το Γεφύρι των Λαγκαδίων που αναμένεται -καιρού επιτρέποντος- να είναι έτοιμο τον Οκτώβριο και στο οποίο οι εργασίες συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς, παρά τα όσα ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης υλοποιούνται οδικά έργα που θα εξυπηρετήσουν αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και τους κατοίκους των περιοχών, όπως ο δρόμος Καμενίτσα-Δάρα, ο δρόμος από Θεόκτιστο-Λίμνη Λάδωνα, που θα συμβάλλει και στην τουριστική αξιοποίηση της Λίμνης Λάδωνα.

Ακόμα υλοποιείται η Γέφυρα Σερά, σημαντικό έργο για την ασφάλεια των οδηγών λίγο έξω από την Δημητσάνα, η ηλεκτροδότηση του κάμπου παράλληλα στον Λάδωνα-Αλφείο που θα βοηθήσει τους ροδοπαραγωγούς και όχι μόνο της Ηραίας καθώς και η δεξαμενή 100 τόνων που τοποθετήθηκε σε υψόμετρο 1400 μέτρων στο Μαίναλο (πάνω από τα Μαγούλιανα) και θα βοηθήσει τόσο στην πυροπροστασία, όσο και στην υδροδότηση του οικισμού ΠΑΝ.

Κοινοποίηση