Ανείπωτη τραγωδία με δύο νεκρούς στη Σκάλα Λακωνίας – Αγωνία για τους τραυματίες

Νεότερη Ενημέρωση

Νεκροί ένας 51χρονος οδηγός υπήκοος βουλγαρίας κι ένας 37χρονος Έλληνας σε εργατικό δυστύχημα στη Λακωνία. Οι εργάτες εκτελούσαν εργασίες σε φρεάτιο αντλιοστασίου στη Σκάλα. Ο ένας έχασε τις αισθήσεις του και τρεις συνάδελφοι του κατέβηκαν να τον βοηθήσουν.
Η πυροσβεστική ανέσυρε νεκρό τον πρώτο εργάτη, και τραυματισμένους τους υπόλοιπους.
Κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο και ο δεύτερος, ενώ σε σοβαρή κατάσταση είναι οι άλλοι δύο.

Οι δύο τραυματίες είναι ένας 66χρονος και ένας 22χρονος, οι οποίοι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους δύο πρώτους.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν επίσης δύο πυροσβέστες και ένας αστυνομικός

Πολίτες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο σημείο έφθασαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Σχετικά με τα ακριβή αίτια του θανάτου του 51χρονου και του 37χρονου, απαντήσεις αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ τις έρευνες των αρχών για το δυστύχημα εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν οι καταθέσεις που θα δώσουν οι δύο τραυματίες.

Τα αίτια της τραγωδίας

Πληροφορίες λένε ότι, όταν ο 51χρονος εργάτης μπήκε στο αντλιοστάσιο, αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Αμέσως έσπευσε στο αντλιοστάσιο ο 37χρονος, ο οποίος αντιμετώπισε και αυτός αναπνευστικά προβλήματα. Στην συνέχεια, βλέποντας ο 66χρονος και 22χρονος τι συνέβαινε, έσπευσαν για να βοηθήσουν, αλλά αντιμετώπισαν και αυτοί αναπνευστικά προβλήματα.

Ταυτόχρονα, άλλοι πολίτες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο σημείο έφθασαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα. Οι πυροσβέστες ανέσυραν από το φρεάτιο του αντλιοστασίου τον 51χρονο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, καθώς και τα άλλα τρία άτομα. Ο 37χρονος υπέκυψε λίγο αργότερα.

Το δελτίο τύπου για το τραγικό δυστύχημα του Νοσοκομείου Σπάρτης

Σήμερα Τρίτη 1/8/2017 γύρω στις 10:30 το πρωί, διακομίσθηκαν από το ΕΚΑΒ στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γεν. Νοσ. Λακωνίας (Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης) τρεις εργάτες, που εργάζονταν σε συνεργείο καθαρισμού του Κέντρου Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Ευρώτα, στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας. Το συνεργείο ανήκε σε ιδιώτη εργολάβο.
Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καθώς και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου μπήκαν από την πρώτη στιγμή σε κατάσταση συναγερμού, με αποτέλεσμα οι όποιες προσπάθειες κατεβλήθησαν, να εκδηλωθούν στον ελάχιστο χρόνο.
Εξ’αυτών:
1. Άνδρας ηλικίας 37 ετών. Προσήλθε άσφυγμος και χωρίς δική του αναπνοή. Έγιναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, οι οποίες όμως δυστυχώς απέβησαν άκαρπες, με αποτέλεσμα απλώς να διαπιστωθεί ο θάνατός του.
2. Άνδρας 22 ετών. Ήρθε σε κωματώδη κατάσταση, με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Διασωληνώθηκε άμεσα, κατεβλήθησαν συνεχείς προσπάθειες αναρρόφησης υγρών από τους πνεύμονες. Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή και κρίσιμη. Μόλις σταθεροποιηθεί, θα διακομισθεί σε Μ.Ε.Θ.
3. Άνδρας 66 ετών. Προσήλθε με μέτρια αναπνευστική ανεπάρκεια, η κατάστασή του κρίνεται σταθερή και ικανοποιητική.
Επίσης, δυο πυροσβέστες-διασώστες καθώς και ένας αστυνομικός με αναπνευστικά προβλήματα.
Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει δυστυχώς και δεύτερος νεκρός. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 40 ετών, αγνώστων στοιχείων, ο οποίος διακομίσθηκε νεκρός, στο Κ.Υ. Βλαχιώτη.
Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν Λακωνίας, εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια τους, στις οικογένειες των νεκρών.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Σωτήρης Μπότσιος

Πρώτη ανάρτηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του FLY  τέσσερις εργάτες που έκαναν συντήρηση σε αντλία λυμάτων που βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Πηγών, για άγνωση αιτία, εισέπνευσαν τοξικό αέριο, με συνέπεια να χάσουν τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να διακομισθούν επειγόντως με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Σπάρτης.Ο ένας εξ αυτών, βουλγαρικής υπηκοότητας, δυστυχώς έχασε τη ζωή του, ενώ οι υπόλοιποι τρεις άντρες είναι σοβαρά.

Σε επικοινωνία του FLY με το Νοσοκομείο μας είπαν ότι η κατάσταση των τριών εργατών είναι πολύ σοβαρή, χωρίς ωστόσο να μας δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες. Θα ακολουθήσει δελτίο τύπου από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Συνεχής Ενημέρωση στον FLY 89.7 και Flynews.gr

Κοινοποίηση