Sparta Race | Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Το Reebok Spartan Sprint: Αποτελεί την μικρότερη απόσταση. Είναι ιδανική για αθλητές όλων των επιπέδων από αρχάριους μέχρι επαγγελματίες αθλητές. Τα 6 χιλιόμετρα μπορεί να είναι η μικρότερη απόσταση μας αλλά περιλαμβάνει επίσης περισσότερα από 20 εμπόδια Spartan. Εάν νομίζεις ότι δεν μπορείς, κάνεις λάθος. Λάβετε θέση στην γραμμή εκκίνησης και αποδείξτε στον εαυτό σας ότι μπορείτε να τα καταφέρετε.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Σπάρτη

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Πρόκειται για μια πορεία 6+ χλμ με 20+ εμπόδια. Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να ξέρετε … περιμένετε το απροσδόκητο. Ωστόσο, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τα εξής: είναι μια συνδυαστική πορεία που θα σας οδηγήσει μέσα από δάση και θάμνους, τάφρους και αναρριχητικά εμπόδια καθώς και ανώμαλο έδαφος με πιθανές κρυφές τρύπες ή σύρματα και νερό ή / και ολισθηρές επιφάνειες. Συνεπώς, επισημαίνουμε ότι οι τραυματισμοί μπορεί να συμβούν μέσω πτώσεων, ανατροπών, γλιστρών κλπ. Επιπλέον κίνδυνοι μπορεί να προκληθούν από πτώσεις άλλων συμμετεχόντων, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τους υπόλοιπους. Ως εκ τούτου, σας ζητάμε να ρυθμίσετε την ταχύτητα και τη συμπεριφορά σας με βάση αυτό που βλέπετε γύρω σας και το αντίστοιχο εμπόδιο.

ΑΦΙΞΗ: ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΝΩΡΙΣ
Θα πρέπει να φτάσετε στον χώρο μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Αυτό θα σας δώσει το χρόνο να λάβετε το σακίδιο σας, να ελέγξετε την τσάντα που θα σας δοθεί, να βάλετε ότι θέλετε μέσα και να ξεκινήσετε το ζέσταμα σας.
Ο έλεγχος συμμετοχών ξεκινάει στις 7.30πμ.

ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥ;
Το Reebok Spartan Race λειτουργεί με σταδιακή εκκίνηση. Δηλαδή η εκκίνηση γίνεται σε γκρουπ που θα κυμαίνονται μεταξύ 150 και 250 αθλητών. Οι αθλητές θα εκκινούν κάθε 15 λεπτά μετά την πρώτη εκκίνηση. Εγγραφείτε στην “Elite” ή στην “Competitive” κατηγορία αν θέλετε να είστε όσο το δυνατόν ανταγωνιστικότεροι και να αγωνίζεστε εναντίον των καλύτερων
Επιλέξτε την ώρα αναχώρησης ανάλογα με το επίπεδο σας, την ομάδα σας και τους στόχους σας. Μην εγγραφείτε στις τελευταίες σειρές αν δεν αισθάνεστε άνετα ότι θα τελειώσετε εγκαίρως τον αγώνα. Δεν υπάρχει όριο χρόνου, αλλά για προφανείς λόγους ασφαλείας, όλοι οι αθλητές πρέπει να βρίσκονται στη γραμμή τερματισμού μέχρι μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Παρακαλώ σημειώστε ότι η εγγραφή της ομάδας δεν σημαίνει ότι θα ξεκινήσετε την ίδια ώρα. Μόλις έρθουν όλες οι ομάδες στο χώρο του αγώνα μόνο οι ομάδες που έχουν αιτηθεί θα ξεκινήσουν την ίδια ώρα. Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις όσον αφορά την αλλαγή στις ομάδες Elite/Competitive ή Open, οι ομάδες που θα μπουν στο ίδιο γκρουπ είναι μόνο οι ομάδες που έχουν στείλει αίτηση στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας (FAQ’s).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕVENT

Παρασκευή:
1:00μμ – 7:00μμ Παραλαβή του πακέτου για το Beast μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα.

Σάββατο:
9:00πμ Εκκίνηση Elite Beast.
9:15πμ – 9:30πμ Εκκίνηση Competitive Beast.
9:45πμ – 1:00μμ Εκκίνηση Open Beast.
1:00μμ Τελευταία εκκίνηση Beast.
6:00μμ – 9:00μμ Πάρτυ μετά τη λήξη του Beast.

Κυριακή:
9:00πμ Εκκίνηση Elite Super.
9:15πμ – 9:30πμ Εκκίνηση Competitive Super.
9:45πμ – 11:00πμ Εκκίνηση Open Super.
1:00μμ Εκκίνηση Elite Sprint.
1:15μμ – 1:30μμ Εκκίνηση Competitive Sprint.
1:45μμ – 3:00μμ Εκκίνηση Open Sprint.
2:30μμ Βράβευση Elite.
3:00μμ Τελευταία εκκίνηση Sprint.
3:00μμ – 8:00μμ Απονομές μεταλλίων Trifecta μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα.

Πληροφορίες για την άφιξής σας το Σαββατοκύριακο:
7:30πμ – 3:00μμ Παραλαβή πακέτου αγώνα.
8:00πμ – 6:00μμ Παράδοση – Παραλαβή τσαντών.
8:00πμ – 6:00μμ Spartan festival and animations.
7.00μμ Κλείσιμο του φεστιβάλ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Υπάρχουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες στις οποίες αντιπροσωπεύονται όλα τα επίπεδα:

Η κατηγορία Elite: Οι αθλητές που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία δοκιμάζουν τους εαυτούς τους και ανταγωνίζονται οι καλύτεροι μεταξύ τους προσελκύοντας δυνητικούς χορηγούς, κατακτώντας την κορυφή στο Spartan Race Point Series. Οι Elite αθλητές, όπως όλοι οι αθλητές του Spartan, οφείλουν να τηρούν τους κανόνες και τις οδηγίες του αγώνα. Οι αθλητές οι οποίοι δεν ακολουθούν τους κανόνες κινδυνεύουν με αποκλεισμό.

Η κατηγορία Competitive: Η καινούργια μας κατηγορία, η Competitive, έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των αγώνων της ανοικτής κατηγορίας και των ελίτ αθλητών. Οι αθλητές της Competitive κατηγορίας αναμένεται να ακολουθήσουν τους ίδιους κανόνες και πρότυπα με τους αθλητές της Elite. Ως ένα βασικό στοιχείο της γρήγορης εξέλιξης των αγώνων μετ’ εμποδίων ως άθλημα, οι αθλητές της Competitive κατηγορίας θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την elite και θα μπορούν να εκμεταλλευτούν την άδεια διαδρομή. Οι αθλητές της Competitive κατηγορίας δεσμεύονται να ακολουθούν και να τηρούν τους κανόνες.

Η κατηγορία Open: Η κατηγορία Open είναι για όλους. Πολεμιστές του Σαββατοκύριακου, αρχάριους αθλητές καθώς και αθλητές που συμμετέχουν για πρώτη φορά, είναι όλοι ευπρόσδεκτοι εδώ. Η Open κατηγορία προσφέρει την ίδια ευκαιρία, όσο και στους αθλητές της Competitive και της Elite, να δοκιμάσουν τις σωματικές τους αντοχές και την εμπειρία του τερματισμού.

TRIFECTA RACERS

Γίνε μέλος του Spartan TRIFECTA Tribe τερματίζοντας και τις τρεις διαδρομές: Sprint, Super και Beast, μέσα σε μία ημερολογιακή χρονιά (1 Ιανουαρίου – 31 Δεκεμβρίου), οπουδήποτε στον κόσμο.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Κάθε Spartan Race χρονομετρείται, καταγράφεται και βαθμολογείται. Οπότε προετοιμαστείτε για τα εμπόδια και τους κανόνες του αγώνα. Υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για τις Elite & Competitive κατηγορίες έναντι στην Open κατηγορία. ΟΛΑ τα εμπόδια είναι υποχρεωτικά αλλιώς εκτελείτε 30 BURPEES σε περίπτωση αποτυχίας σε ένα εμπόδιο. Φοράτε το chip χρονομέτρησης που είναι υποχρεωτικό και ο αριθμός bib πρέπει να είναι ορατός ανά πάσα στιγμή.

Πρέπει να είστε τουλάχιστον 16 χρονών την ημέρα αγώνα για να μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια διαδρομή Spartan Sprint και 18 για να συμμετάσχετε σε ένα Super ή ένα Beast. Λαμβάνετε ένα κεφαλόδεσμο με τον αριθμό του bib και ένα τσιπ χρονομέτρησης μετά τον έλεγχο για τον αγώνα. Είναι υποχρεωτικό να το φοράτε. Έχοντας ορατό τον αριθμό σας, θα αυξήσετε επίσης τις πιθανότητες να αναγνωριστείτε στις φωτογραφίες για να έχετε μια ανάμνηση … Δεν επιτρέπεται να δώσετε τα συγκεκριμένα αξεσουάρ σε άλλο αγωνιζόμενο.

Οι Spartans δεν κλέβουν ! Περιμένουμε από εσάς να σεβαστείτε τους άλλους συμμετέχοντες αλλά και τους παραπάνω κανονισμούς!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Όλες οι κατηγορίες κρίνονται και ταξινομούνται. Μόνο οι πρώτοι 3 άνδρες και οι πρώτες 3 γυναίκες από την Elite κατηγορία θα καταγραφούν στο επίσημο βάθρο.
Τα προσωρινά αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα την ημέρα του αγώνα. Τα αποτελέσματα και οι επίσημες βαθμολογίες θα είναι διαθέσιμες 3 έως 4 ημέρες μετά τον αγώνα. Για οποιαδήποτε αίτηση για αυτό το θέμα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την συνεργαζόμενη εταιρεία εγγραφής συμμετοχών και χρονομέτρησης CHRONOTRACK.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ?

– Έναν αγώνα με άψογη επαγγελματική οργάνωση.
– Ένα μπλουζάκι Spartan “Finisher” (Μόνο αν τερματίσετε!).
– Ένα μετάλλιο Spartan “Finisher” (Μόνο αν τερματίσετε!).
– Ένα κομμάτι Trifecta: κερδίστε 3 από αυτά (1 σε κάθε διαδρομή) μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος για να συμπληρώσετε και να γίνετε μέλος της ομάδας των Trifecta.
– Ένα μοναδικό μετάλλιο Sparta Trifecta (μόνο αν τερματίσετε και τις 3 διαδρομές στον αγώνα της Σπάρτης).
– Πρόσβαση στο σταθμό ανεφοδιασμού μετά τον τερματισμό.
– Chip χρονομέτρησης για τα αποτελέσματα του αγώνα και την κατάταξη.
– Πρόσβαση στην περιοχή του φεστιβάλ όπου υπάρχει θετική ενέργεια.
– Bragging rights.
– Και σίγουρα πολλές ιστορίες με τούμπες και γλίστρες !

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΩ?

– Ταυτότητα σε ισχύ.
– Υπογεγραμμένη την “παραίτηση συμμετέχοντα και απαλλαγή από ευθύνη” την οποία εκτυπώνετε και υπογράφετε μέσω του λογαριασμού σας: CHRONOTRACK.
– Μία ιατρική βεβαίωση με την αναφορά “Επιτρέπεται να συμμετάσχω σε αθλητικούς αγώνες σε ανταγωνιστικό επίπεδο” η οποία να έχει ημερομηνία μικρότερη του ενός έτους ή δελτίο αθλητή από ομοσπονδία εν ισχύ.
– Πετσέτα και επιπλέον (στεγνά) ρούχα.
– Νερό και πολλά άλλα καθώς και μπάρες και υγρά αν νομίζετε ότι το χρειάζεστε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ?

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία αλλά έχετε υπόψιν σας ότι θα τρέχετε σε νερά και λάσπες, θα ανεβαίνετε λόφους και βουνά, θα περάσετε κάτω από σύρματα και θα πηδήξετε πάνω από φωτιά.

Οι elites προτείνουν: μία αλλαξιά (NO COTTON), μπουκάλια νερού, στεγνά εσώρουχα, μπάρες δημητριακών και ενεργειακά ποτά. Επισκεφτείτε το Reebok Shop για να προμηθευτείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό για τον αγώνα.

Συμβουλές από τους έμπειρους: Καλό είναι να αγωνιστείτε με τον εξοπλισμό που προπονείστε – μην φορέσετε καινούρια παπούτσια την ημέρα του αγώνα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEOS

Μετά τον αγώνα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις φωτογραφίες και τα βίντεο σας στο site μας. Θα λάβετε περισσότερες πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την κατάλληλη στιγμή.

Τοποθετήστε τον αριθμό σας για να αναγνωριστείτε αυτόματα από το σύστημα φωτογραφιών και βίντεο.

ΜΠΑΝΙΟ

Μετά τον αγώνα θα έχετε πρόσβαση σε μια περιοχή με νερό για να πλυθείτε . Πριν και μετά τον αγώνα, θα υπάρχει χώρος για να αλλάξετε και θα παρέχεται από την διοργάνωση.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΑΚΙΔΙΩΝ

Θα μπορέσετε να αποθηκεύσετε τα πράγματα σας στο Bag Check. Η παροχή αυτή είναι μέσα στην τιμή εγγραφής.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

Ένα σημείο με πρώτες βοήθειες θα υπάρχει στο τέλος της διαδρομής με νερό, επιδέσμους αλλά και η δυνατότητα μεταφοράς με ασθενοφόρο. Σε περίπτωση ατυχήματος, υπάρχει προσωπικό που βρίσκεται σε κάθε εμπόδιο και ο καθένας που μπορεί να χρησιμοποιήσει το μεγάφωνο έκτακτης ανάγκης για να καλέσει βοήθεια αμέσως. Σας επιτρέπεται να πάρετε μαζί σας νερό και τρόφιμα αν πιστεύετε που θα χρειαστείτε. Η διοργάνωση θα παρέχει προμήθειες νερού στην πορεία, αλλά δεν πρέπει να βασίζεστε μόνο σε αυτό για να ενυδατωθείτε.
Μην διστάσετε να πάρετε μαζί σας νερό, ενεργειακά gels και μπάρες και κρατείστε όλα τα σκουπίδια μαζί σας!

ΟΡΙΟ ΧΡΟΝΟΥ

Δεν υπάρχει επίσημο όριο χρόνου αποκλεισμού παρόλα αυτά η διοργάνωση μπορεί να εφαρμόσει μια διακοπή αγώνα ανάλογα με τις διαφορετικές παραμέτρους.
Αν νομίζετε ότι δεν είστε σε θέση να ολοκληρώσετε τον αγώνα σε κανονική χρονική περίοδο, εγγραφείτε σε μια από τις πρωινές ώρες εκκίνησης.

ΕΠΑΘΛΟ

TOP 3 Elite ΑΝΤΡΕΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ
– 1η Θέση: έναν δωρεάν αγώνα και πλήρη εξοπλισμό σε ένα Reebok Spartan Race .
– 2η θέση: έναν δωρεάν αγώνα και ένα ζευγάρι παπούτσια Reebok Spartan Race .
– 3η θέση: έναν δωρεάν αγώνα και ένα σακίδιο Reebok Spartan Race

Η πρώτη ομάδα στην κατηγορία Open κερδίζει ένα κουπόνι με 50% έκπτωση για τα πρώτα 4 μέλη της ομάδας σε έναν αγώνα Spartan Race στη Ευρώπη.

ΕΓΓΡΑΦΗ/ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Στη ζωή συμβαίνουν όλο εκπλήξεις. Καταλαβαίνουμε και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο προκειμένου να σας διευκολύνουμε με τις ώρες, την διαμονή όπου αυτό είναι εφικτό. Η μεταφορά σε ένα άλλο γκρουπ είναι δωρεάν (εξαρτάται και από το κόστους του κάθε γκρουπ), η μεταφορά σε άλλο event γίνεται με χρέωση 10€ Μέχρι 7 ημέρες πριν το event. Στις 7 ημέρες η μεταφορά θα κοστίσει 15€.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ