Χιλιάδες κατασχέσεις στο Πατρινό Καρναβάλι

Πάνω από 30.000 καρναβαλικά είδη και φιάλες ποτού κατάσχεσε η αστυνομία στην Πάτρα το τετραήμερο της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού και της Καθαράς Δευτέρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος από τις 51 συλλήψεις, οι 12 αφορούσαν στο παρεμπόριο, ενώ κατασχέθηκαν 29.652 είδη καρναβαλιού όπως σφυρίχτρες, καπέλα, αφροί και μάσκες.

Πέρυσι είχαν κατασχεθεί 1230 είδη. Ως προς τα ποτά φέτος κατασχέθηκαν 1.547 φιάλες ποτών (κυρίως Μαυροδάφνες) ενώ πέρυσι 80 μπουκάλια.

Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα, αυτή την χρονιά, από τις 51 συλλήψεις οι μισές σχεδόν, δηλαδή οι 23 αφορούσαν την κατοχή μικροποσοτήτων νακρωτικών (χασίς, ηρωίνη, κοκαΐνη).Το 2016 οι συλλήψεις ήταν λιγότερες και ανήλθαν σε 15, ωστόσο φέτος οι ποσότητες των ναρκωτικών συνολικά ήταν μικρότερες.

Οι έλεγχοι και η λήψη κυκλοφοριακών μέτρων, η διευκόλυνση των παρελάσεων κλπ έγινε από τις δυνάμεις της τοπικής αστυνομίας,η οποία ενισχύθηκε μόνο από όμορες διευθύνσεις και όχι από Αθήνα, καταφέροντας να κινείται προληπτικά και στοχευμένα, ως προς την αποτροπή σοβαρών εκτρόπων και κλοπών. Συνολικά έγιναν 279 προσαγωγές ενώ ελέγχθησαν 2006 άτομα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Σφέτσος, επισημαίνει στο thebest.gr: “Η Ελληνική Αστυνομία για μια ακόμα χρονιά έλαβε αυξημένα μέτρα την περίοδο των καρναβαλικών εκδηλώσεων και της Καθαράς Δευτέρας, προστατεύοντας τη διατήρηση των εθίμων προσφέροντας τις υπηρεσίες μας στις τοπικές κοινωνίες “.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνελήφθησαν : (51) άτομα, από τα οποία:

(23) ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών,

(5) άτομα για κλοπές,

(2) άτομα ληστεία,

(12) άτομα για παρεμπόριο,

(5) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις,

(2) άτομα για παράνομη οπλοκατοχή και

(2) άτομα για λοιπά αδικήματα.

Βεβαιώθηκαν :

(261) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Κατασχέθηκαν:

Α. Ναρκωτικά:

(41) γραμμάρια κάνναβης,

Μικροποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης,

(4) ναρκωτικά δισκία,

Β. Παρεμπόριο – Τελωνειακός Κώδικας:

(29.652) είδη καρναβαλιού όπως σφυρίχτρες, καπέλα, αφροί και μάσκες,

(500) γραμμάρια λαθραίου καπνού,

(1.547) φιάλες ποτών.