Στην Κοζάνη ο Σταύρος Αραχωβίτης

Στην Κοζάνη βρίσκεται από την Τρίτη, 11 Ιουλίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης, προκειμένου να συμμετάσχει στο πρώτο Περιφερειακό Συνέδριο, από τα συνολικά 13 που θα πραγματοποιηθούν, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ο κ. Αραχωβίτης επισκέφθηκε τον συνεταιρισμό ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς, ενώ απόψε το βράδυ θα παρευρεθεί στην κεντρική εκδήλωση / ομιλία του Πρωθυπουργού, που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μμ στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης.

Οι εργασίες του συνεδρίου άρχισαν χθες με τις τοποθετήσεις υπουργών και τοπικών φορέων, αλλά και με μια σημαντική ανακοίνωση, που αποτελούσε αίτημα της περιφέρειας. Πρόκειται για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο δίνει το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για το πρώτο από τα 13 Περιφερειακά Συνέδρια που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του αποκεντρωμένου διαλόγου με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και για το οποίο είχε μιλήσει ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στόχος της κυβέρνησης, μέσω της διαδικασίας αυτής, είναι να διερευνηθούν σε βάθος οι παραγωγικές δυνατότητες και η αναπτυξιακή προοπτική ανά Περιφέρεια. Με ουσιαστική συμμετοχή και συμβολή των παραγωγικών δυνάμεων κάθε περιοχής να σχεδιαστούν η πολιτική και οι πρωτοβουλίες που θα σηματοδοτήσουν τη μετάβαση της χώρας στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης.