Παρών ο Δήμαρχος Σπάρτης στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης έδωσε το παρόν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των συμβασιούχων εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στο οποίο συμμετείχαν και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σπάρτης.
Ο Δήμαρχος Σπάρτης, με την παρουσία του στο συλλαλητήριο, τη συμμετοχή στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και την υπογραφή εγγράφου κοινής διαμαρτυρίας Δημάρχων πανελλαδικά, δηλώνει έμπρακτα τη στήριξή του στους συμβασιούχους εργαζόμενους, που σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνεται αντισυνταγματική η παράταση των συμβάσεων τους και η πληρωμή τους για την εργασία που παρείχαν από την παράταση και μετά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, υποβαθμίζοντας κι άλλο την Υπηρεσία της καθαριότητας, που συνδέεται άμεσα με την Υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών .
Συντάσσεται με τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων και μάχεται μαζί τους για την άμεση νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης, ώστε να διασφαλιστεί το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των παρατασιούχων και να παραμείνουν ως μόνιμο προσωπικό στους δήμους.
Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης στη συνεδρίαση της 19ης Ιουνίου συνέταξε και εξέδωσε ψήφισμα για τους συμβασιούχους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλώνοντας την συμπαράσταση και την αντίθεσή του στην επερχόμενη απόλυσή τους.