Ο Κ.Μητσοτάκης από τη Λακωνία: “Δεν θα κάνουμε στις πλάτες σας πελατειακή πολιτική”

Από τη Λακωνία, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να δώσει περαιτέρω ώθηση στη στρατηγική της αποδόμησης των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναδεικνύοντας δύο καυτά μέτωπα των τελευταίων εικοσιτετράωρων. Το πρώτο σχετίζεται με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αλλά και τα επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (την ώρα που η γαλάζια παράταξη έδειχνε ως ηθικό αυτουργό των βανδαλισμών στην οδό Ερμού τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή) απηύθυνε κάλεσμα στους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας να σταθούν απέναντι στο θεσμικό κατήφορο, όπως τον αποκάλεσε, που σπρώχνει την Ελλάδα η συγκυβέρνηση. “Οι απαράδεκτες παρεμβάσεις και επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, τραυματίζουν βαριά τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε φραγμό, με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της. Προφέρουν άλλοθι στην τυφλή βία”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που προετοιμάζεται για μία εφ’ όλης της πολιτικής ύλης επίθεση κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, σε σκηνικό Ολομέλειας Βουλής.

Όπως γράφει το capital, πέρα από τα θεσμικά ζητήματα, η αντιπολιτευτική πυξίδα της οδού Πειραιώς δείχνει συνεχώς και προς την κατεύθυνση της πραγματικής οικονομίας. Η υπερφορολόγηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, που βρίσκονται μία ανάσα πριν το πρώτο τετ α τετ με τα γκισέ της εφορίας, βρίσκεται εξακολουθητικά στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας. Διόλου τυχαία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε από τη Λακωνία ότι πρώτη δέσμευση της παράταξης, όταν κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα είναι να θέσει τέρμα στην…καταστροφική πολιτική της υπερφορολόγησης. “Συνάντησα ελεύθερους επαγγελματίες, που δήλωσαν τα πραγματικά τους εισοδήματα και είδαν το 60% και πλέον του καθαρού τους εισοδήματος να πηγαίνει στο Δημόσιο το οποίο είναι ”προνομιούχος εταίρος” στον καρπό του μόχθου τους. Συνάντησα μισθωτούς, με 10.000 ευρώ εισόδημα, που πλήρωσαν το διπλάσιο φόρο από πέρυσι. Αγρότες που είδαν για πρώτη φορά να φορολογούνται οι κοινοτικές επιδοτήσεις. Αγρότες που είδαν την προκαταβολή φόρου να αυξάνεται στο 100%…”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο η αξιωματική αντιπολίτευση αναδεικνύει, στο δρόμο προς τη ΔΕΘ, βασικά κομμάτια της οικονομικής στρατηγικής της για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το αφήγημα της μείωσης των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων βρίσκεται συνεχώς στην προμετωπίδα του δημόσιου λόγου της γαλάζιας παράταξης, καθώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει μία τέτοια κίνηση κομβική για την είσοδο της χώρας σε μονοπάτια ανάπτυξης. “Μία φερέγγυα, αξιόπιστη κυβέρνηση, η οποία θα αγκαλιάσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, όχι γιατί αυτές επιβάλλονται από το Μνημόνιο, αλλά γιατί είναι απαραίτητες για τη χώρα, μπορεί να πετύχει μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων…Δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι παρότι έχουν μειωθεί οι δαπάνες δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω εξοικονόμησης σπατάλης στο Κράτος… Δεν πρόκειται να κάνουμε στις δικές σας πλάτες πελατειακή πολιτική, όπως αυτή που εφαρμόζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ”, ήταν το μήνυμα Μητσοτάκη από το Γύθειο.