“Κλείδωσε” για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης;

Νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών βρίσκονται στα σκαριά, ένα εκ των οποίων -όπως φαίνεται- προορίζεται για τη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης. Την ευθύνη για τη σίτιση των φιλοξενούμενων αναλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, και συγκεκριμένα η Πολεμική Αεροπορία, όπως προκύπτει από τις σχετικές προκηρύξεις διαγωνισμών που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια. Το κέντρο φιλοξενίας στην Τρίπολη θα βρίσκεται στο εργοστάσιο ξυλείας «Παπαλάμπρος Ι» στη βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης με δυνατότητα φιλοξενίας 1.700 ατόμων.

Για το θέμα μίλησε σήμερα στον αέρα του FLY ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κύριος Μπουντρούκας.

Αντίθετος ο Δήμος Τρίπολης

Μετά από διαδοχικές συσκέψεις με εμπλεκόμενους φορείς και συναντήσεις με τους επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής απέστειλε την Παρασκευή 27/6/2016 επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Κουρουπλή και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Εσωτερικών κ.Βίτσα, όπου κατέθεσε τις ενστάσεις του σχετικά με την φιλοξενία προσφύγων στη Βιομηχανική περιοχή Τρίπολης και εξέφρασε τις σκέψεις και ανησυχίες του για τον τρόπο και την αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης του εν λόγω ζητήματος.

Μάλιστα, εκτάκτως θα συνεδριάσει σήμερα στις 4.00 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης για να συζητηθεί το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην Τρίπολη. Στη συνεδρίαση που θα γίνει στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, έχουν κληθεί πολίτες, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.