Αγρότες: Ο χάρτης των μπλόκων – Διχασμός στη Λακωνία!

Τα μπλόκα των αγροτών ξεκινούν και τα τρακτέρ να ζεσταίνονται. Οι αγρότες πάντως δείχνουν σε πολλές περιοχές διχασμένοι για το πως πρέπει να κινηθούν. Όπως αναφέρει το newsit, σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις βρίσκονται αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας. Στην Αχαΐα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δυτικής Αχαΐας Γιώργος Βεσκούκης, «πραγματοποιούμε συναντήσεις με συναδέλφους σε διάφορες περιοχές και τους ενημερώνουμε για τα βασικά μας αιτήματα και διεκδικήσεις, όπως είναι για παράδειγμα το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το κόστος παραγωγής κ.ά.». Σχετικά με το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, ο Γιώργος Βεσκούκης είπε ότι «αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και μέσα στις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να ξεκινήσουμε». Στην Ηλεία, η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση σήμερα στη θέση Λατίφι Αμαλιάδας, που βρίσκεται στη διασταύρωση με την εθνική οδό Πατρών – Πύργου. Στην Αιτωλοακαρνανία, η Παναιτωλοακαρνανική συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών «Μπλόκο Κεφαλόβρυσου» έχει αποφασίσει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο και σε υποκατάστημα τράπεζας στη Βόνιτσας.

Διχασμός στη Λακωνία
Υπέρ των κινητοποιήσεων, αλλά όχι με τη μορφή των μπλόκων, ανέφερε στον FLY ότι είναι ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Μάνης, κύριος Δημήτρης Δημητριάδης, ο οποίος σχολίασε και τη δημιουργία πολυάριθμων αγροτικών συλλόγων, οι οποίοι ουσιαστικά πρόσκεινται στο ΚΚΕ και δεν εκφράζουν το σύνολο του αγροτικού κόσμου.

Είχε προηγηθεί συνέντευξη του κυρίου Χρήστου Αναγνωστάκου, προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Ευρώτα, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα πραγματοποιήσουν μπλόκα οι αγρότες της Λακωνίας, σχολιάζοντας μάλιστα τις πρόσφατες αποφάσεις των παραγωγών, κάνοντας λόγο για μερίδα αγροτών υποκινούμενη από το γνωστό … Μπούτα!

Δεν άργησε να έρθει η αντίδραση από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Λακωνίας, ο οποίος με αφορμή τις εν λόγω συνεντεύξεις στον αέρα του FLY, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: Πρόσφατα διαβάσαμε τις θέσεις τόσο του κ. Αναγνωστάκου όσο και του κ. Δημητριάδη. Ο μεν πρώτος ισχυρίστηκε ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες που συσπειρώνονται στους αγροτοκτηνοτρόφικους συλλόγους του οργανωμένου πρωτοπόρου αγροτικού κινήματος είναι στην ουσία πρόβατα που άγονται και φέρονται, ο δε δεύτερος ότι οι σύλλογοι αυτοί είναι παράνομοι. Δεν μας κάνει εντύπωση ότι οι εκπρόσωποι του Αποστόλου, της Κυβέρνησης και της ΚΑΠ, της Ε.Ε, οι μιμητές και νοσταλγοί της ΠΑΣΕΓΕΣ, έτρεχαν μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο σύνταγμα πέρυσι να πάνε στο Μαξίμου να εκφράσουν τα αιτήματα των μονοπωλίων και μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων για να μη χάσουν κανένα προνόμιο και καμία επιχορήγηση. Σε αυτήν την διασπαστική τακτική επιδόθηκαν οι δυο κύριοι στην Λακωνία και άλλοι μιμητές τους στην Πελοπόννησο. Απαντάμε, με μαζικό ξεσηκωμό της μικρομεσαίας αγροτιάς καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να απομονώσουν αυτούς που θέλουν να πεθάνουν οι μικροί ώστε να κερδίζουν οι καρχαρίες, και να έρθουν στον αγροτοκτηνοτροφικό σύλλογο Λακωνίας και στην ομοσπονδία περιφέρειας Πελοποννήσου του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για να οργανώσουμε σε όλη την Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη κινητοποιήσεις – μπλόκα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης- ΕΕ.

Βράζει ο δήμαρχος Άργους
Άστραψε και βρόντηξε ο δημαρχος Άργους Μυκηνών κατά των αγροτών της Θεσσαλίας που εκ του ασφαλούς, όπως τόνισε, κάνουν κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο που δεν έχουν παραγωγή. “Οι αγρότες όμως της Αργολίδας ανεβοκατεβαίνουν καθημερινά για να πουλήσουν την παραγωγή τους” είπε και συνέχισε: “Δεν θα επιτρέψω να στηθεί ένα μπλόκο στον Ισθμό και να μην μπορούν οι αγρότες της Αργολίδας να μετακινηθούν και να πουλήσουν την παραγωγή τους, γιατί θα πάρω μπουλντόζα”.