Ο αγώνας ξεκίνησε! Πάθος για αλλαγή!

Με το Πάθος για Αλλαγή να είναι έντονο, όπως και η παρουσία του κόσμου για ένα ολόκληρο τριήμερο, ολοκληρώθηκε η 3η Συνδιάσκεψη των Ελλήνων Ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Activists), που έλαβε χώρα από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Μια σειρά κρίσιμων για την εθνική και ενωσιακή πολιτική ζητημάτων, όπως είναι η ανάπτυξη, η Δημοκρατία, η διασφάλιση των ατομικών δικαιωμάτων, το προσφυγικό ζήτημα και η καταπολέμηση της ανεργίας μέσα από την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα αποτέλεσαν το βασικό πεδίο πολιτικής παραγωγής τόσο στα στρογγυλά τραπέζια και τα θεματικά εργαστήρια που διοργανώθηκαν όσο και στο διαδραστικό πάνελ των ηγετών (Leaders Panel).

Μεγάλο κέρδος η μαζική συμμετοχή νέων ανθρώπων και η δυναμική παρουσία της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης που δικαιώνει τον κεντρικό στόχο της Συνδιάσκεψης: Να βάλουμε στο επίκεντρο τις τοπικές κοινωνίες και να φέρουμε στο προσκήνιο τη Νέα Γενιά.

Μονάχα έτσι είναι δυνατή μια πραγματική ενότητα της Σοσιαλδημοκρατίας στην πράξη. Μια ανασυγκρότηση του Προοδευτικού χώρου αυθεντικά πολιτική, προγραμματική και βιωματική που ενώνει όλους τους Έλληνες και κάνει πράξη την εθνική ανασυγκρότηση μέσα από τη λαϊκή συμμετοχή και τη νεανική ορμή.

Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης, PES Activists από όλη την Ευρώπη, συμμετείχαν σε συζητήσεις γύρω από την κατάρτιση μιας προοδευτικής πολιτικής ατζέντας, το μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στη διαχείριση των υπερεθνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κράτη.

Η Θεσσαλονίκη λειτούργησε ως σύμβολο ενότητας, ανανέωσης και αλληλεγγύης για τη Δημοκρατική Παράταξη.

Η κεντρική εκδήλωση του Σαββάτου (8/10) είναι το σημείο επανεκκίνησης της διαδικασίας ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα, καθώς συμμετείχαν και αντάλλαξαν προτάσεις και θέσεις με τους ακτιβιστές, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η Γενική Γραμματέας του ΕΣΚ, Marije Laffeber, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι Ευρωβουλευτές της Ελιάς, Εύα Καϊλή και Νίκος Ανδρουλάκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος, η βουλευτής του Ποταμιού, Κατερίνα Μάρκου, ο Χρήστος Σεβασιάδης από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και ο Jose Santoro από Rainbow Rose . Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Βενιζέλος απεύθυνε θερμό χαιρετισμό. Στη συζήτηση για τις Τοπικές μεταρρυθμίσεις και τους ανοιχτούς θεσμούς συμμετείχαν μεταξύ πολλών άλλων ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης και πρώην Δήμαρχος Σίνδου Γιώργος Αρβανιτίδης από το ΠΑΣΟΚ, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, πρώην Βουλευτής Ηρακλείου, ο Παναγιώτης Βλάχος από το Ποτάμι (Επιτροπή Διαλόγου), και σημαντικοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, της Κοινωνίας των Πολιτών, της Επιστήμης, του Αγροτικού κόσμου, των Κινημάτων και της Επιχειρηματικότητας. Ο λόγος όμως ανήκε πρωταγωνιστικά στους ίδιους τους PES Activists, που ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας και απέδειξαν ότι έχουν την πολιτική συγκρότηση, την έμπνευση, την αποφασιστικότητα και το Πάθος για Αλλαγή!

Εκεί ακριβώς έγκειται η επιτυχία της Συνδιάσκεψης: στη συνάντηση νέων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, με διαφορετικές αφετηρίες, κοινό όμως προορισμό και έντονη την πεποίθηση ότι η Νέα Γενιά μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην αξιακή ανανέωση του πολιτικού συστήματος και τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της Σοσιαλδημοκρατίας του 21ου αιώνα. Οι ηγεσίες δεν αρκεί απλά να ακούσουν. Πρέπει να δράσουν. Τώρα.

Ολόκληρο το video από το Leaders Panel: http://www.livemedia.gr/video/255644

Σας ευχαριστούμε. Τα καλύτερα έρχονται.

Register now!

www.socialdemocrats.gr

Think. Act. Dream. Inspire.