Παράταση έως 25/1 στο κυνήγι αγριόχοιρου

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, εδώ και μερικές ημέρες, από τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, κύριο Γιάννη Καρβουνιάρη, ο οποίος αποκάλυψε στον FLY, πριν λίγο, ότι δόθηκε παράταση από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριο Φάμμελο, στη θήρα αγριόχοιρου. Η εν λόγω απόφαση πήρε ΦΕΚ, ενώ η παράταση θα είναι τριήμερη και θα αφορά τις εξής ημέρες: Σάββατο 21/1, Κυριακή 22/1 & Τετάρτη 25/1.

Να τονιστεί ότι σε πρόσφατη συνάντηση του κυρίου Αραχωβίτη και του κυρίου Καρβουνιάρη, αναφέρθηκε από τον κυβερνητικό βουλευτή ότι εξετάζεται θετικά η πρόταση του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, για επέκταση της περιόδου θήρευσης του αγριόχοιρου.

Η ενέργεια αυτή κρίθηκε ως απαραίτητη κυρίως για τις ζημιές που έχει προκαλέσει σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Αραχωβίτης ήρθε σε επαφή με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ώστε να στηρίξει την παραπάνω πρόταση, όπως είχε δεσμευτεί στην προαναφερθείσα συνάντηση.