Εισήγηση του Βασίλη Ορφανού, προέδρου της ΝΟΔΕ Λακωνίας

Η Εισήγηση του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης Λακωνίας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Βασιλείου Ορφανού στη Νομαρχιακή Συνέλευση της 14-5-2017

Αγαπητοί Συναγωνιστές – μέλη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η σημερινή Νομαρχιακή Συνέλευση έτυχε να γίνεται την ίδια ημέρα που η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταθέτει στην Ελληνική Βουλή προς ψήφιση Νομοσχέδιο εξακοσίων και πλέον σελίδων που περιέχει δυσβάσταχτα μέτρα για την Ελληνική Κοινωνία την ήδη τσακισμένη κυριολεκτικά Ελληνική Κοινωνία από προηγούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης αυτής κυρίως με το νόμο Κατρούγκαλου στο Ασφαλιστικό.
Επειδή μετά ταύτα καθίσταται επιτακτική η ανάγκη η Παράταξή μας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων να αποβάλει τις παθογένειες του παρελθόντος να στηρίξει την προσπάθεια του Αρχηγού μας του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα μέσα στη Βουλή να δώσει τη μάχη να μη περάσουν τα μέτρα φτωχοποίησης της πλειοψηφίας των Ελλήνων που θέλει να επιβάλει η παρούσα Κυβέρνηση.
Εμείς από την πλευρά μας με την βοήθεια και τη συμμετοχή του Βουλευτή μας κ. Αθανασίου Δαβάκη, των πρώην Βουλευτών του Κόμματος κυρίας Φεβρωνίας Πατριανάκου που τυγχάνει να είναι και εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κ. Γρηγόρη Αποστολάκου των Πολιτευτών μας κκ. Γιάννη Κουλιζάκου, πρωην Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, του Λέανδρου Καλογεράκου και Βερονίκης Λέκκα νέων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας, του Πρώην Γραμματέα του Κόμματος και νυν Επιτελικού Στελέχους της Γραμματείας Οργανωτικού κ. Μενέλαου Δασκαλάκη θα σχηματίσουμε κλιμάκια που θα βγουν σε όλη τη Λακωνία να ενημερώσουν δια ζώσης του πολίτες για το πώς η χώρα θα βγει από την κρίση. Να συμβάλλουμε να γίνουν κτήμα του κάθε πολίτη η θέση της Νέας Δημοκρατίας όπως αυτές εκφράζονται από τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη τον Πολιτικό Άνδρα που μπορεί να ενσαρκώσει τα οράματα των Ελλήνων για μια Ελλάδα που δίκαια και με την αξία της θα συγκαταλέγεται στις προηγμένες χώρες της Ενωμένης Ευρώπης.
Εμείς η ΝΟΔΕ Λακωνίας σας θέλουμε όλους κοντά μας, θέλουμε την βοήθεια των Συνεταιριστών μας, των συνδικαλιστών μας και των απλών μελών μας δεν περισσεύει κανείς.
Τέλος θέλω απλά να υπενθυμίσω ότι οι συνεδριάσεις της ΝΟΔΕ είναι ανοικτές μπορούν να τις παρακολουθούν τα μέλη μας εγώ τουλάχιστον, ως Πρόεδρος αισθάνομαι, ότι δικαιώνεται η συμμετοχή μας και των άλλων μελών της ΝΟΔΕ στο Όργανο αυτό της Κομματικής μας Οργάνωσης, όταν παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του απλά μέλη του Κόμματος. Θέλω να ευχαριστήσω την κ. Αγγέλα Δημητρακοπούλου, η οποία για πολλά χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες στη γραμματειακή υποστήριξη της ΝΟΔΕ ακόμα και χωρίς να πληρώνεται (κ. Κατσαφάδο θα πρέπει να γίνει και από εσάς μνεία στη Διοίκηση του Κόμματος για την καταβολή των δεδουλευμένων στην κ. Δημητρακοπούλου).
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Λαζαρίδη Ιωάννη τέως Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών για την προσφορά του στην Καθημερινή λειτουργία των γραφείων της ΝΟΔΕ και στην γραμματειακή υποστήριξη και όχι μόνο.
Προεχόντως θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ από το Βήμα αυτό την υπεύθυνη Επικοινωνίας και Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΟΔΕ Λακωνίας κ. Γεωργία Ζαχαράκη, πρώην μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και πρώην Πολιτευτή για τον άψογο τρόπο άσκησης των καθηκόντων της στον τομέα που της ανατάθηκε με εισήγησή μου από την Γραμματεία Οργανωτικού.
Επίσης θέλω να ζητήσω από τους παρισταμένους πρώην Προέδρους ΝΟΔΕ και ΟΝΝΕΔ σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις της ΝΟΔΕ να έλθουν και να συζητήσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της ΝΟΔΕ για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
Άφησα τελευταίο να θίξω το θέμα της νεολαίας μας. Πρόσφατα έγιναν εκλογές στην ΟΝΝΕΔ θέλω να διαβεβαιώσω την ηγεσία της νεολαίας μας, ότι η ΝΟΔΕ τους θέλει μαζί μας, χρειαζόμαστε τη ζωντάνια και την αγωνιστικότητα τους τα γραφεία μας είναι στη διάθεσή τους του εμπιστευόμαστε και τους αγαπάμε. Είμαι βέβαιος για μια καλύτερη πορεία της Οργάνωσης και του Κόμματος.