Ζωολόγος βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 40 ζώα

O 51χρονος Άνταμ Ρόμπερτ Κόρντεν Μπρίτον, βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 42 σκυλιά, από το 2014 μέχρι και πέρσυ τον Απρίλιο, όπου και συνελήφθη

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ένας διακεκριμένος ειδικός για τους κροκόδειλους στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας δήλωσε εχθές ένοχος σε κατηγορίες που αφορούν φρικιαστικές κακοποιήσεις ζώων.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, o 51χρονος Άνταμ Ρόμπερτ Κόρντεν Μπρίτον, βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω αό 42 σκυλιά, από το 2014 μέχρι και πέρσυ τον Απρίλιο, όπου και συνελήφθη.

Παραδέχτηκε την ενοχή του

Ο 51χρονος που παλαιότερα εργαζόταν στο Charles Darwin University, παραδέχθηκε την ενοχή του, τόσο για τα αποτρόπαια εγκλήματά του κατά των ζώων που του εμπιστεύονταν οι ιδιόκτητες του, όσο και για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι περιγραφές που αναφέρθηκαν εχθές στο δικαστήριο είναι πολύ σοκαριστικές για να αναμεταδοθούν, σημειώνοντας ότι οι πράξεις του 51χρονου οδήγησαν στον θάνατο 39 σκυλιά.

«Ο κατηγορούμενος είχε ένα σαδιστικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για τα ζώα και κυρίως τα σκυλιά», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Προσέγγιζε ιδιοκτήτες ζώων από αγγελίες

Εκτός από τον βασανισμό των δικών του ζώων, o Μπρίτον προσέγγιζε μέσω αγγελιών ανυποψίαστους ιδιοκτήτες κατοικιδίων από την περιοχή του Ντάργουιν, κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και τους έπειθε να του αναθέσουν την φροντίδα των σκυλιών τους, όταν οι ίδιοι δεν ήταν διαθέσιμοι. Μάλιστα, ο Μπρίτον είχε στείλει στον πρώην ιδιοκτήτη μιας σκυλίτσας ένα καθησυχαστικό μήνυμα, που έγραφε ότι «η Wolfe έχει προσαρμοστεί καλά, τρώει με όρεξη και απολαμβάνει το νέο της σπιτικό». Ωστόσο ο σκύλος είχε ήδη βιαστεί και βασανιστεί μέχρι θανάτου από τον διαταραγμένο άνδρα.

Δημοσίευε βίντεο στο διαδίκτυο

Ο πρώην ακαδημαϊκός, που κάποτε είχε προσκαλέσει στο Πανεπιστήμιο όπου εργαζόταν τον θρυλικό Ντέιβιντ Ατένμπορο για να δώσει μια ομιλία, δημοσίευε βίντεο με τον ίδιο να κακοποιεί σκυλιά σε διαστραμμένα φόρουμ, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο.

Την περασμένη χρονιά, ένα από αυτά τα βίντεο εστάλη σε φιλοζωικό οργανισμό της Βόρειας Επικράτειας, που στη συνέχεια προώθησε το εν λόγω υλικό στην Αστυνομία. Ο Μπρίτον συνελήφθη τον Απρίλιο του 2022 και από τότε παραμένει υπό κράτηση. Η ποινή του άνδρα θα ανακοινωθεί σε νέα συνεδρίαση στις 13 Δεκεμβρίου.