Ζελένσκι: Την επόμενη εβδομάδα Θα μιλήσει στην ελληνική Βουλή

Μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα πραγματοποιήσει ομιλία στην ελληνική Βουλή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Ζελένσκι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Ζελένσκι να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων, την οποία και αποδέχτηκε.

Εν τω μεταξύ, υνεχίζονται οι μάχες στην Ουκρανία, με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν επικεντρωθεί στην ανατολική πλευρά της χώρας, ενώ Ρώσος αξιωματούχος αναφέρει πως «το πρώτο στάδιο της στρατιωτικής επιχείρησης» έχει ολοκληρωθεί.

Στο Κίεβο οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται ενώ οι χερσαίες μάχες έχουν σταματήσει. Ωστόσο, συνεχίζονται οι αεροπορικές επιθέσεις, όπως αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στην Πολωνία, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Αντρέι Ντούντα και να εκφωνήσει «σημαντική ομιλία», αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο στρατός της χώρας είχε καταφέρει «ισχυρά πλήγματα» στη Ρωσία.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι από 16.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την έναρξη του πολέμου, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από την εκτίμηση που έδωσε η Μόσχα την Παρασκευή.