Ζάκυνθος: Ένοχη η 49χρονη μητέρα που κακοποιούσε τα ανήλικα παιδιά της

Ένοχη κρίθηκε η 49χρονη μητέρα από τη Ζάκυνθο για την κακοποίηση των δύο ανήλικων υιοθετημένων παιδιών της, και της επιβλήθηκαν 16 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Η 49χρονη κρίθηκε ένοχη από το Τριμελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την ΕΡΤ, στην κατάθεσή της η γειτόνισσα της οικογένειας είπε ότι το 12χρονο αγόρι έφτασε κάθιδρο και σοκαρισμένο στο σπίτι της, ζητώντας βοήθεια.

Όπως κατέθεσε η ίδια: «Το Σάββατο στις 16.30 ήρθε ο μικρός ζητώντας βοήθεια και χτύπαγε την πόρτα. Μου είπε: ”Συγγνώμη, κυρία Ε…. Ήρθα σε εσάς γιατί δεν έχω πού να πάω. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα εδώ και καιρό. Με χτυπάει η μητέρα μου”».
Ζάκυνθος: Τι κατέθεσε η γειτόνισσα

Σε ερώτηση της γειτόνισσας, το παιδί απάντησε «με χτυπάει από την πρώτη ημέρα που ήρθαμε σε αυτό το σπίτι», λέγοντας ότι η μητέρα δεν χτυπάει την αδελφή του αλλά μόνο τον ίδιο. «Ό,τι γινόταν στο σπίτι, η μητέρα μου τα έριχνε όλα σε εμένα. Όλες τις ζημιές» είπε ο 12χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες. Όπως ανέφερε, η μικρή αδελφή του δεν έχει κακοποιηθεί.

Όπως κατέθεσε η γειτόνισσα: «Το παιδί είχε μώλωπες στον λαιμό. Έναν στη μία πλευρά και περισσότερους στην άλλη, από δάχτυλα. Σήκωσε την μπλούζα του και μας έδειξε εκδορές στην ωμοπλάτη, με αίμα». Η ίδια λέει ότι είναι παιδιά με τρόπους. Τα έβλεπαν χαρούμενα και δεν είχαν ακούσει το παραμικρό.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το imerazante.gr, η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το Σάββατο (6/4), όταν ο 12χρονος έτρεξε κλαίγοντας σε γειτόνισσά τους, ζητώντας βοήθεια.

Ζάκυνθος: Συνελήφθη 49χρονη που κακοποιούσε τα δύο ανήλικα παιδιά της, 12 και 9 ετών

Το παιδί, που έφερε εκδορές σε σημεία του σώματός του, αποκάλυψε στη γειτόνισσα ότι η 49χρονη τον χτυπούσε σχεδόν καθημερινά από τις πρώτες ημέρες της υιοθεσίας τους. Τα παιδιά είχαν υιοθετηθεί από τη 49χρονη και τον 49χρονο σύζυγό της -που αυτοκτόνησε προ ημερών- πριν από τρία χρόνια.